• Cérnagiliszta fertőzés gyógyítása

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor Nő/Úr!

        Segítségét szeretném kérni, már teljesen el vagyok keseredve. 27 éves óvónő vagyok. A munkahelyemen a gyerekektől elkaptam a cérnagiliszta fertőzést. Amikor a székletemben megláttam, azonnal felkerestem az orvosom. Kaptam 2 szem decaris nevezetű gyógyszert, az egyiket este a másikat köv. reggel bevettem. A panaszaim viszont nem csillapodtak. A székletemben már nem látok gilisztát viszont  a végbélnyílásnál erős viszketést érzek. Ez már annyira kellemetlen, hogy éjszaka is fel szoktam kellni rá. Canesten knőccsel kenem, de ez is csak pár óráig csillapítja a viszketést. Már lassan 2 hete szenvedek. Már fokhagyma kapszulát is szedek, hátha ez jó gyógyír lesz rá.

        Az orvosom most székletvizsgálatot javasolt, ennek még nincs eredménye. Kérem írjon Ön mit javasolna!

        Köszönöm:

         

        Zsuzsa

         

        WEBBeteg szakértő válasza a cérnagiliszta témában

        Kedves Zsuzsa!

        A széklet parazita vizsgálat illetve a perianalis törlés elküldése a legjobb választás. Ezen eredmény alapján további parazita-ellenes kezelés szükséges ( a cérnagiliszta-fertőzésre a Vermox kúra talán jobb hatású). 

         

        Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus


        Dr. Plósz János, gasztroenterológus
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-02 22:33:52; Megválaszolva: 2011. október 04., 14:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kérem segítsen! Nagyon komoly féregfertőzésem van, hónapok óta küzdök vele. Sikerült ürülnöm, kiirtanom egy részét.Fotókat is készítettem róla. Már minden életjelenségét ismerem, hogyan viselkedik, mikor éhes, és mikor megkapta amit...
        Tisztelt Hölgyem/Uram! A mai székletem tartalmazott egy hosszabb fonalra hasonlító vékony csíkot. Lehetett ez féreg vagy ez normális jelenség? Hogyan deríthetném ki, hogy az lehetett-e vagy sem, illetve ha az, akkor ez mekkora problémát jelent?...
        Tisztelt Doktor Úr! Szerettem volna nagyon részletesen leírni a problémám de sajnos itt nem adott a lehetőség! 2019 július 30án fedeztem fel tükörrel hogy cérnagiliszta fertőzésem van, másnap azonnal háziorvos Vermox kúra az egész...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Készülj fel a második hullámra!