cernagiliszta gyermekem szekleteben

Tisztelt Orvos szakertok! Kisfuam, 2 eves szekleteben cernalilisztat talaltam, mindez oktoberben, Vermox kurat folytattunk, helyi Orvosunk napi 2x1/4 tablettat ajanlott ezt decemberben megismeteltuk, minden atgozoltem, nagytakaritas, agynemu, torolkozo stb 90 fokon mosas, rovid kormok stb. Megis a mai nap is es folyamatosan millionyi apro gilisztat latok szekleteben.gyermekem jo etvagyu, de nem hizik, sot fogyat tapasztalok.kerem adjanak tanacsot mit tegyumk, mert ez a problema mar nagyon aggasz, feltem kisfiam. Udvozlettel Mano

Dr. Pék Tamás válasza cérnagiliszta témában

Tisztelt Kérdező!

Nem teljesen egyértelmű, hogy a kezelés ellenére ürülnek a giliszták, azaz nem volt egy tünetmentes nap sem, vagy ismételt fertőzésről van szó, hiszen bizonyos esetekben nagy az újrafertőződés valószínűsége. A milliónyi giliszta ürülése nem hangzik túl jól. Ha az első esetről van szó, akkor másik szerrel lehetne próbálkozni, ha nem akkor meg lehet ismételni a kúrát, ugyanakkor mikrobiológiai vizsgálat (széklet parazitólógia) is javasolt. Bizonyítottan hatékony kezelés kudarca esetén a gyermek további vizsgálata is szükséges.

Tisztelettel:

Kérdés: 2016. január 12., 12:04 ;Megválaszolva: 2016. január 17., 21:29
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Toxoplasma
Hányás, hasmenés
Zika vírus
Tisztelt Doktor Úr! 21 hetes kismama vagyok és a mai napon egy családtag kertjében elég sok csípést szereztem szúnyogtól, ami mint utóbb kiderült...
Covid19 védettség
HIV fertőzés kockázata