• Végbéltáji viszketés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Szerettem volna nagyon részletesen leírni a problémám de sajnos itt nem adott a lehetőség! 2019 július 30án fedeztem fel tükörrel hogy cérnagiliszta fertőzésem van, másnap azonnal háziorvos Vermox kúra az egész családnak, fertőtlenítés, 90fokos mosás pizsama ágynemű törölköző 60 fokon a többi, gyerekekből a gyógyszer hatására ürült néhány darab. Család rendbe nálam nem múlik a végbél viszketés ( ami nem mindig viszketés inkább ilyen mozgásszerű,vagy bizsergésszerű) nekem újabb kúra, ezután se és a kúra alatt se változik a helyzet, 3 széklet minta 3 anorektális törlés minta negatív. Szülés után lett aranyerem erre fogja az orvos a problémát, de előtte sose volt vele problémám, meg nem is igazán ott érzem! Decemberbe beszéltem a Szent László kórházból egy infektológussal, megnyugtat hogy olyan nincs hogy a gyógyszer nem hajtja ki, szedjünk be még egy adaggal takarítsak mégegyszer és felejtsem el! így is tennék de a “viszketés” nem hagyja, azért igyekszem fokozottan figyelni a higiéniára! Most 2020 március 12én a Kisfiamnál újból felfedeztük a fertőzést! újra vermox kúra újra nagytakarítás mindent elkövetve hogy ne fertőződjünk vissza, támogatjuk a gyógyszert mindenféle népi gyógymóddal is, de én azt se érzem hogy megszűnt volna! Tudom hogy bárhol összeszedhető, tudom hogy nem halálos, tudom hogy van most a világon sokkal nagyobb baj is! De hova forduljak, ki tud segíteni? Ki ad nekem választ? Ha hajlamosabbak vagyunk elkapni akkor meg se fogunk tőle szabadulni?

        Dr. Sarkadi Adrien válasza a férgesség cérnagiliszta témában

        Kedves Kérdező! Fontos lenne, hogy a kezelést egyszerre, és szakszerűen, a szükséges ismétlést is elvégezve kapják meg a családtagok, hiszen sok esetben a kezelés a még ki nem kelt élősködőkre nem hat, amennyiben elszalasztják a kúra időben történő megismétlését, ismételt peterakás következik be, és a kezelés ismét csak a kifejlett élősködőkre fog hatni, így amíg a családban csak egy esetlegesen fertőzött tag is van, könnyedén visszafertőződhet az egész család. Ez gyakran egy ördögi körhöz, hosszasan meg nem oldódó kellemetlenséghez vezet. A szükséges gyógyszerekkel a háziorvos el tudja látni Önöket, a kezelés ismétlésére azonban figyelni kell. Tisztelettel: Dr. Sarkadi Adrien, infektológus


        Kérdés: 2020. március 19., 09:18; Megválaszolva: 2020. április 16., 20:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Hölgyem/Uram! A mai székletem tartalmazott egy hosszabb fonalra hasonlító vékony csíkot. Lehetett ez féreg vagy ez normális jelenség? Hogyan deríthetném ki, hogy az lehetett-e vagy sem, illetve ha az, akkor ez mekkora problémát jelent?...
        Tisztelt Doktor Úr! Szerettem volna nagyon részletesen leírni a problémám de sajnos itt nem adott a lehetőség! 2019 július 30án fedeztem fel tükörrel hogy cérnagiliszta fertőzésem van, másnap azonnal háziorvos Vermox kúra az egész...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.