Végbéltáji viszketés

Tisztelt Doktor Úr! Szerettem volna nagyon részletesen leírni a problémám de sajnos itt nem adott a lehetőség! 2019 július 30án fedeztem fel tükörrel hogy cérnagiliszta fertőzésem van, másnap azonnal háziorvos Vermox kúra az egész családnak, fertőtlenítés, 90fokos mosás pizsama ágynemű törölköző 60 fokon a többi, gyerekekből a gyógyszer hatására ürült néhány darab. Család rendbe nálam nem múlik a végbél viszketés (ami nem mindig viszketés inkább ilyen mozgásszerű,vagy bizsergésszerű) nekem újabb kúra, ezután se és a kúra alatt se változik a helyzet, 3 széklet minta 3 anorektális törlés minta negatív. Szülés után lett aranyerem erre fogja az orvos a problémát, de előtte sose volt vele problémám, meg nem is igazán ott érzem! Decemberbe beszéltem a Szent László kórházból egy infektológussal, megnyugtat hogy olyan nincs hogy a gyógyszer nem hajtja ki, szedjünk be még egy adaggal takarítsak mégegyszer és felejtsem el! így is tennék de a “viszketés” nem hagyja, azért igyekszem fokozottan figyelni a higiéniára! Most 2020 március 12én a Kisfiamnál újból felfedeztük a fertőzést! újra vermox kúra újra nagytakarítás mindent elkövetve hogy ne fertőződjünk vissza, támogatjuk a gyógyszert mindenféle népi gyógymóddal is, de én azt se érzem hogy megszűnt volna! Tudom hogy bárhol összeszedhető, tudom hogy nem halálos, tudom hogy van most a világon sokkal nagyobb baj is! De hova forduljak, ki tud segíteni? Ki ad nekem választ? Ha hajlamosabbak vagyunk elkapni akkor meg se fogunk tőle szabadulni?

Dr. Sarkadi Adrien válasza férgesség cérnagiliszta témában

Kedves Kérdező!

Fontos lenne, hogy a kezelést egyszerre, és szakszerűen, a szükséges ismétlést is elvégezve kapják meg a családtagok, hiszen sok esetben a kezelés a még ki nem kelt élősködőkre nem hat, amennyiben elszalasztják a kúra időben történő megismétlését, ismételt peterakás következik be, és a kezelés ismét csak a kifejlett élősködőkre fog hatni, így amíg a családban csak egy esetlegesen fertőzött tag is van, könnyedén visszafertőződhet az egész család. Ez gyakran egy ördögi körhöz, hosszasan meg nem oldódó kellemetlenséghez vezet. A szükséges gyógyszerekkel a háziorvos el tudja látni Önöket, a kezelés ismétlésére azonban figyelni kell. Tisztelettel: Dr. Sarkadi Adrien, infektológus

Kérdés: 2020. március 19., 09:18; Megválaszolva: 2020. április 16., 20:47
Kérdések és válaszok: Élősködők
Kullancscsípés 10 éves kislány
Tisztelt Doktor Úr. A tanácsát szeretném kérni. Kislányomat szombat délután 4-5 között megcsípte egy kullancs. Sajnos aznap este nem vettem észre...
Furcsa széklet
Körülbelül fél éve erős hasmenésem van időnként. Görcsös, erős fájdalommal jelentkezik. A székketemben apró, babnyi, illetve annál nagyobb...
Bélféreg - hogyan kell szedni a...
Udvozlom! Pár hete megfigyeltem, hogy néha fehér, néha szezammagra emlékeztető kisebb nagyobb darabkák vannak a székletemben. Így egyből...
Féreg
Kérem segítsen! Nagyon komoly féregfertőzésem van, hónapok óta küzdök vele. Sikerült ürülnöm, kiirtanom egy részét.Fotókat is készítettem...
Fonalféreg
Tisztelt Hölgyem/Uram! A mai székletem tartalmazott egy hosszabb fonalra hasonlító vékony csíkot. Lehetett ez féreg vagy ez normális jelenség?...