• Bélféreg fertőzés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Kínos helyzetbe kerültem, bélféreg fertőzést kaptam. Sikerült megállapítanom a fajtáját is, az úgynevezett cérnagiliszta, A problémám az hogy már számtalanszor felkerestem a háziorvosomat aki minden alkalommal elküldött székletvizsgálatra, tehát leadtam a mintát és megállapították hogy nincs fertőzésem, de én folyamatosan érzem a viszketést a végbélnyílásom körül és rendszerint sikerül is megfogni pár férget, ebből biztosra tudom hogy nekem van igazam. Mit lehet ilyenkor tenni? A háziorvosom ár hülyének néz ráadásul beszedtem már jópár levél Vermox tablettát is de a fertőzés folyamatosan ki újul. Tünetei ezentúl még a puffadt alhas, rendszeres szélgörcsök, gyakori hasmenés. Kérem adjon tanácsot hogy tudnám megoldani ezt a problémát. Üdv

        Dr. Árki Ildikó válasza a cérnagiliszta témában

        Kedves Kérdező! Ha valóban cérnagiliszta fertőzése van, akkor a visszafertőződés gyakori. Fontos az ágynemű, ruházat megfelelő mosása, vasalása. A féregpeték a kézről is visszakerülhetnek a szervezetbe. Egyébként gasztroenterológiai vizsgálatot javasolok, hátha mégsem erről van szó, vagy nem csak erről.


        Dr. Árki Ildikó
        Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő Itt kérdezhet

        Dr. Árki Ildikó

        Kérdés: 2013. február 21., 22:04; Megválaszolva: 2013. február 23., 21:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: