Magas CK érték + izületi, járábelis panaszok

Édesanyám 4 éve tette le a dohányzást, 40 évig cigizett. Az utolsó évben volt egy mélyvénás trombózis a lábában, ami miatt a legutolsó éve már nagyon nehéz volt a munkában. 2010-ben eljött nyugdíjba, és egy drasztikus élethelyzet változás következett be nála. A napi szintű nagy mennyiségű mozgás (fürdőket vezetett és rengeteget sétált a területen), teljesen eltűnt az életéből, a dohányzás is, és ez a kettő kombinációja miatt 30 kg felesleget szedett fel. Ez (vagy nem csak ez) olyan szinten megterhelte az ízületeit, hogy a járás nehézkessé vált számára. Gyakorlatilag most ott tart, hogy jobb napokon 1-2 órát tud járkálni, egyébként pedig semennyit. Elkezdtünk járni különféle orvosi vizsgálatokra, reumatológiára, kardiológiára, kezelés kezelés után jött természetesen minden haszontalanul. Nem dohányzik, nem iszik alkoholt, alig mozog valamit, az étrendje átlagos. A vérképe azonban egy értékben súlyos eltérést mutat ez pedig a CK. A normális maximum 200-as limit, egyre jobban nő és már 2600-nál tart. Ez ugye- a szív és a vázizmok állapotára vezethető vissza, és gyanúink szerint nyilvánvalóan emiatt fájnak nagyon az ízületei, van bedagad a lába, fájnak az izmai, a csontjai, nem tud járni. Tisztában vagyunk vele, hogy itt nincsen csodapirula és csodakezelés, hanem összetett problémára számítunk, amelyhez összetett kezelés, gyógyszerek és diéta kell. Keresünk egy olyan orvost akihez lehet fordulni ilyen ügyben, és aki végre meg tudja mondani édesanyámnak, hogy egyáltalán mi a pontos diagnózis, és hogy milyen kezelés szükséges számára. Előre is köszönjük a segítséget!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza a magas CK érték témában

Kedves Kérdező! A CK érték meghatározásánál gondolom a laboratórium a szívinfarktus lehetőségét az alcsoport meghatározásával kizárta. Izomba adott injekció, nehéz fizikai munka, valamint izombetegségek is okozhatják a CK megemelkedését. közelmúltban izomba adott injekciót, végzett-e kimerítő fizikai munkát, esetleg van-e más izombetegsége. Részletek: https://www.webbeteg.hu/cikkek/adattar/487/ck-ck-mb-(kreatin-kinaz-kreatin-kinaz-mb)Ilyen például polymyositis, dermatomyositis is. Ezek okozhatják édesanyja terhelhetőségének csökkenését, fájdalmát. Javaslom keressenek fel reumatológus szakorvost, aki a kivizsgálását kezdeményezheti.

Kérdés: 2014. június 05., 20:08; Megválaszolva: 2014. június 06., 14:41
Kérdések és válaszok: Elhízás
Pajzsmirigy ?
Stroke után hízás
"rossz íz" nem maradhat
Miért hízok?
Cukobetegség