Gyors fogyás avagy normális fogyás

Tisztelt Doktor Úr/Nő! A kérdésem az lenne, hogy 110 kg vagyok és hosszas noszogatásra elkezdtem sportolni naponta 20 percet sportolok ez 10 perc bemelegítéssel és 10 perc aktív sporttal jár (futás) A ledolgozott kalóriák száma 150 Kcal ezt a hét mindennapján csinálom általában esténként. Azt kell tudni, hogy amióta abbahagytam az úszást semmit nem sportoltam ez 10 évvel ezelőtt volt és a napjaimban ezalatt az idő alatt semmilyen sport nem szerepelt. Viszont a napokban történt velem valami és étvágytalan vagyok de mintha a nagyon zsíros ételektől lenne illetve ha eszem a bal bordaívem alatt közel a szegycsonthoz tompa nyomást érzek, kicsit meg vagyok ijedve, hogy nem-e kóros a folyamat..Ugyanis 2 héttel ezelőtt még 112 kilogramm voltam és étvágyam is volt, és most kisebb az étvágyam mégis megpróbálok ugyanannyit enni és mégis fogyok a mai estére már 110, 3 kg voltam tegnap még 111 kg! Bevallom őszintén hipochonder vagyok, de nem kapok megnyugtatást a környezetemtől! Attól rettegek, hogy esetleg valamilyen daganatos megbetegedés! Szóval ön szerint ez a folyamat kóros, vagy természetes folyamat ami az életmódváltás generál? Mellékelten elküldöm önnek az utolsó labor eredményeimet, tisztában vagyok a koleszterin szint abnormális mivoltával ez a súlyomból adódik, illetve édesanyám koleszterinje is igen magas így lehet, hogy ez örökletes a családunkban, mindenesetre a sportot emiatt kezdtem el! Minden reggel és este 1 pohár citromos vizet iszom és sokáig emellett egy kis kupica almaecetet is ittam, most már viszont csak a citromos vizet iszom! 2 hónapja voltam hasi UH a leleteim tökéletesek az EKG-m is rendben van! Kérem nyugtasson meg, hogy ez az étvágytalanság nem-e kóros, lázam nincsen soha fejem nem fáj néha enyhén szédülök de ez talán annak is betudható, hogy 4 éve nem cseréltem szemüveget! Várom mielőbbi válaszát! Tisztelettel, Balázs

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tomonkó Magdolna válasza hasi fájdalom témában

Kedves Kérdező!

Leletei közül az LDH és koleszterin szint emelkedettsége jelentős, a többi eltérés minimális. Semmi nem utal daganatos betegségre. A mozgás megkezdésével a zsírégetés beindult a szervezetében, ez rengeteg kalória felszabadulásával és felhasználásával jár, így természetes, hogy csökken az étvágy.

A pajzsmirigy működését viszont nem ártana vizsgálni (labor, TSH) , ez minden viszonylag gyors fogyás esetén ajánlatos.

A heti 1 kg körüli súlyvesztés, amennyiben az szándékos (testmozgás és diéta eredménye és nincsen pajzsmirigy túlműködés a háttérben) optimálisnak tekinthető.

Üdv: dr Tomonkó Magdolna

Kérdés: 2013. szeptember 18., 20:08; Megválaszolva: 2013. szeptember 22., 18:13
Kérdések és válaszok: Elhízás
Vérkép [LDH, GPT, GGT]
Pajzsmirigy?
Stroke után hízás
"rossz íz" nem maradhat
Miért hízok?