• Megáll-e a fiam növése testépítés hatására?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A fiam már 1 éve foglalkozik izomnöveléssel. 14 évesen kezdte eleinte fekvőtámaszokkal majd egyre többet súlyzózott.Egy év telt el azóta hogy elkezdte és tavaly nyár óta nem nőtt egy cm-et sem.Jelenleg 15 éves és 171cm? Az osztálytársai mind magasabbak nála és ez nagyon zavarja.én , az apja 178 cm vagyok.Kérem segítsen,mitől nem nő a fiam és hogyan lehet ezt visszafordítani?Előre is köszönöm.

        Dr. Molnár Anna válasza a növekedés témában

        Kedves Kérdező! Az Ön fia még "növésben van", a legtöbb gyermek eléri a szülők magasságát, de ez nem igaz mindenkire, a 171 cm-es testmagasság nem számít alacsonynak. A testedzés nem gátolja a növekedést, amennyiben az Ön fia étrendkiegészítőket, hormontartalmú készítményeket használ, mindez kihatással lehet a hormonrendszerére és ezen keresztül testhossz növekedésének megtorpanására! Ha aggódik a fia növekedését illetően, javasolt endokrinológus szakorvos felkeresése!


        Dr. Molnár Anna
        gyermekgyógyász

        Dr. Molnár Anna
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 24., 10:01; Megválaszolva: 2011. április 24., 17:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! 64 éves nő vagyok, 10 éve diagnosztizáltak colitis ulcerosa betegséggel. Kezdetektől napi 3x1 Salazopyrin illetve 1x1 Huma Floacid tbl. szedek, melytől szinte panaszmentes vagyok. Utolsó colonoscopia 2017.10. megnyugtató...
        Párommal ( aki 45 éves) gyermeket szeretnénk. Mindegyikőnknek vannak már gyermekei. Megcsináltattunk pár vizsgálatot, közte a női hormonokra való vizsgálatot is, melynek eredménye: A női hormonvizsgálat 3. napján esedékes vizsgálat...
        Kedves Doktornő!Kérdésem lenne, hogy a kapott hárompontos vércukorterhelés utalhat e inzulinrezisztenciára?Éhgyomri glükóz:5,9,60perces:5,5, 120perces:4,9 Inzulin:6,7,Inzulin60perc:65,7,Inzulin120 perces:30,3. Válaszát köszönöm!