Izotop

Szeretném megkérdezni, hogy 42o+84oMBq Tc-99mMyoview iv /izotop anyag/ izotop vizsgálat után 1 héttel végzett ujabb szivizotop 49o+1060MBq TC 99-m Myoview iv /izotop anyag/ és utána 3 nappal végzett 93MBq Ti 201 klorid iv /izotop anyag /szivizotop milyen fokban káros a szervezetbe, illetőleg ez valamilyan modon csökkenthető-e? Én ugy gondolom, hogy néhány nap alatt ilyen sok sugárzás kár lehet.

Legfrissebb cikkek a témában
    Nincs találat!

Dr. Boros Miklós válasza izotóp témában

Tisztelt Kérdező!

Ezek gyorsan lebomló sugárzó anyagok. A vizsgálatok között valóban szokatlanul kevés idő telik el, konzultáljon a vizsgálatot végő kollégával. A sugárzás mértéke a szervezetre nem jelent veszélyt, hiszen akkor nem is lehetne alkalmazni,

Kérdés: 2011. február 03., 19:10; Megválaszolva: 2011. február 07., 09:58
Kérdések és válaszok: Egyéb
Izotópos vizsgálat ismétlése belsõ...
Azt szeretném megtudni, hogy egymás után hány nap eltéréssel lehet 2 izotópos vizsgálatot elvégezni biztonsággal a sugárbehatás miatt? Az egyik...
Lép hiányából fakadó eljárás
Herpesz vírus (vérvétel)
Kérdőjeles probléma
Mai válaszra kérdés