• Mi lehet a problémám?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Kedves Doktornő! December elején kezdődött a dolog. Éjszakánként éles fejfájásra ébredtem, melyet semmilyen fájdalomcsillapító nem mulasztott el. A fájdalom a jobb oldalam érintette, méghozzá nyak, állkapocs, fültő és homlok-koponya vonalon. Elmentem háziorvoshoz, aki izomcsomókat tapintott ki a nyakamban, ezért arra gyanakodott, hogy azok nyomják az idegeket. Javasolta az anatómiai párna használatát, írt fel Sirdaludot és Apranaxot, illetve beutalt a reumatológiára. Ott azt mondták, ez neurológiai probléma, tehát oda is elmentem. Ott visszaküldtek a reumatológiára, mondván ez oda tartozik. Végül a reumatológus írt fel fizikoterápiás kezeléseket (interferencia áram, diadynamic, ultrahang) A kezelés végeztével sem javult az állapotom, és már nem tudom azt sem, egyáltalán milyen orvost keressek fel. Ha rámtör ez az erős fájdalom, semmilyen fájdalomcsillapító nem mulasztja el, és már nem éjszaka kezdődik, hanem a nap bármely szakában. Az izomlazítót már nem szedem, csak Aparanaxot, Fortedolt, mikor mit. A nyakamban hátul van egy pont, már a hajtőnél, ami nyomásra érzékeny. Amikor izomlazító krémmel kenem, akkor pedig több helyen is érzek csomókat, de változó helyeken. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Szanyi Andrea válasza a nyaki fájdalom témában

        Kedves Kérdező! A beteg vizsgálata és a leletek hiányában látatlanban nehéz véleményt mondanom. A leírtakból nem derül ki számomra egyértelműen, hogy a kezdeti jobb oldali nyak, állkapocs , fültő, homlok fájdalom jelenleg már csak a nyaki területre korlátozódik-e. Nem említi, hogy történt-e valamilyen diagnosztikai vizsgálat, így röntgen, CT. Mivel a reumatológián javasolták a kezelést, így annak lejártával keresse fel ismét a szakrendelést, hogy az esetleges további lehetőségeket megbeszéljék.


        Kérdés: 2020. február 26., 14:26; Megválaszolva: 2020. február 26., 14:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: