• Hüvelyi uh

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Kedves Doktor úr! Elhúzódó vérzés miatt kerestem fel nőgyógyászati szakrendelést. Az uh eredménye: bal petefészek: 38x26 mm, norm. szerk. benne egy 17 mm átlagátmérőjű éles határú echogén solid képlet. Jobb petefészek: 29x21 mm norm. szerk. Diagnózis: tu. ov. l.s? Ez azt jelenti, hogy petefészekrákom van? Ha igen, ez már előrehaladott stádium? Mit jelent az echogen solid? Lehetséges, hogy emiatt vérzek tovább? Vérvétlre kell majd mennem (Ca 125, he4, roma score), szerdán mennék, de még néha a WC papíron van egy kis vérzés. Ez adhat téves eredményt? Norculot tablettát szedek 5 napja. Nagyon félek, 29 éves vagyok, fél éve nem élek nemi életet, nem szertnem húzni a vérvételt, mert napok óta gyomorgörcsöm van. Előre is köszönöm a választ!

        Dr. Pétervári László válasza a Egyéb témában

        Ez nem jelent petefészek rákot.A rendellenes vérzés okaként az jelenik meg,hogy a petefészekben lévő tüszőrepedés hiánya miatt a tüszőhormont visszaegyensúlyozó sárgatest hormon nem keletkezik.Így a tüszőhormon/ösztrogén/ a méh nyálkahártya növekedését okozza,amíg elegendő hormon van,addig nem válik le teljesen a méh nyálkahártya,ez okozza az elhúzódó vérzést. Az echogén solid azt jelenti ,hogy az ultrahang jelet jobban elnyelő ,nem folyadékot tartalmazó képlet,tömött képlet. A leírt laborok,a vérből kimutatható daganat jelzők vizsgálata tanácsos,ezután ha szükséges szövettani vizsgálattal mondható ki a petefészek esetleges elváltozása. Szövettani vizsgálatra valószínűleg nem lesz szükség,csak funkcionális tényező okozza a vérzés zavart.


        Kérdés: 2020. január 27., 22:42; Megválaszolva: 2020. január 28., 20:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.