• Mozgásszervi megbetegedés vagy komolyabb?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor nő! Tüneteim már egy ideje elkezdődtek, és sajnos nem javulnak. Kb 8-9 éve dohányzom. Egy ideje azt vettem észre, hogy néha elég nehéz a légzés, a vállam . a lapockáim és a csuklyás izmaim fájnak. olykor fáradt vagyok, és enyhe köhögési ingerem van ami nem mindig jelentkezik, emellett pedig a torkom környékén folyamatos feszülés érzek egészen a szegycsontomig. Sajnos régebben krónikus depresszióval , illetve generalizált szorongással voltam kezelve, ezáltal nem tudom hogy ez ismét a szorongás egyik fizikai tünete, vagy komolyabb. Ülő munkát végzek, és munka után is általában ülök a tanulás miatt. El mentem háziorvoshoz, majd ő el küldött mellkasi röntgenre. Az utóbbi kb 1,5-2 évben háromszor voltam ilyen mellkasi röntgenen de negatív lett. A legutolsó kb 2 hónapja volt. Voltam fül orr gégészeten is , ahol szintén nem találtak semmit, bár egy gasztroenterológiai vizsgálatot tanácsoltak. Az orvosom azt mondta hogy tüdő betegségem nincsen. hanem valószínűleg mozgásszervi megbetegedés. De nagyon zavaróak ezek a tünetek tönkre teszik a mindennapjaimat. A vállfájdalom olykor nagyon erős olykor egyáltalán nem érzem, csak úgy mint a többi tünetnél. Egyáltalán nem értem a dolgot. A családomban daganatos megbetegedés nem volt majdnem mindenki dohányzott. Jelenleg az ortopédiai vizsgálatra várok. Ön szerint ez valóban mozgásszervi probléma? Vagy esetleg tényleg tüdő? Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm! További szép napot! Szaniszló Árpád

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a mellkasi fájdalom témában

        Kedves Árpád! Tünetei alapján én is elsősorban mozgásszervi eredetre gondolok,főleg az ülő életmód miatt. A panaszokat még fokozhatja stressz is. Azt javaslom, próbáljon meg fokozatosan valamilyen fizikai aktivitást beilleszteni napirendjébe, és természetesen a dohányzásról is le kellene szoknia,a későbbi problémák megelőzésére. Üdvözlettel:


        Dr. Hangonyi Csilla
        tüdőgyógyász, allergológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Hangonyi Csilla

        Kérdés: 2019. július 26., 18:56; Megválaszolva: 2019. július 27., 15:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: