• Labor eredmény értékelése.

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        T. Cím ! A Synlab " Élni jó csomag " vérvizsgálata keretében végeztettem az ellenőrzést. A koleszterin szint 5 helyett 5,7 volt, míg az aggasztóbb az eGFR-EPI 82 volt a 90-999 ref.érték helyett. A vérvétel előtt kb másfél órával 6 dl vizet ittam meg, és vizelni is voltam. Más eltérés nem volt, illetve az össz bilirubin pont a felső határértéken volt, 21. ( 5-21 ) Fennálló panaszom, hogy 5 napja a testhőmérsékletem a szokásoshoz képest emlekedettebb, 35,8- max 36.8 között, sokszor borzongás és hidegrázás van, arcom pedig úgy érzem ég.Kipirosodott, kiütéses időnként, állandóan lázasnak érzem magam. Bőrgyógász szerint Rosacea. Az e GFR-EPI alacsonyabb értéke azt jelentheti, hogy a vesefunkcióm károsodott ? De a bilirubin is nagyon határértéken van. Kérném szépen a véleményét mi a teendőm, indokolt-e, hogy folytassam a vizsgálatokat és mely szakorovoshoz. Nagyon köszönöm előre is válaszát, tisztelettel, Attila

        Dr. Papos István válasza a Virus témában

        Kedves kérdező! Koleszterinszint a legtöbb páciens esetében magasabb. Az esetleges hőemelkedést illetve a testhőmérséklet változását számos dolog okozhatja. A vesefunkciós értékek csak kis mértékben csökkentek, ez nem jelent még károsodást. Amennyiben panaszai nem csökkennek, gyulladásra illetve infekcióra kell gyanakodni.


        Kérdés: 2019. július 19., 19:55; Megválaszolva: 2019. július 23., 17:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: