• Kezdődő lágyéksérv

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         
        Gyakori kérdések

        Tisztetlt Doktor Úr! Tanácsát szeretném kérni. Egy napja jelentkezett egy szúró érzés a lágyékomban. Ma voltam urológiai vizsgálaton, ahol a doktor úr megállapította, hogy nincs lágyéksérven, de elindultam az oda vezető úton, mert az érzékeny rész az a jobb oldali nyílásnál volt érzékelhető, ahol az idegek és erek átjönnek a heréhez. Azt mondta még nem kitapintható a nagyobbodása a nyílásnak de mivel egyértelműen onnan jön a fájdalom, ezért a változás elindult. Továbbá azt mondta még a doktor úr, hogy erre gyógyszer vagy bármit szedni nem lehet még hetekig vagy hónapokig fájhat, majd a szervezet hozzászokik és utána már nem fogom érezni. A kérdésem a Doktor úrhoz, hogy én jelenleg fitnesz edzéseket végzek. Ami azt jelenti hogy heti 3-4-szer edzek konditerembe súlyzókkal. A nagy erőkifejtés igénylő guggolás és hasonló gyakorlatokat már nem végzek, mert visszér műtét volt a lábamon 1-2 éve és nem tanácsolta a Doktor úr az ilyen jellegű sportolást. Kérdésem tehát a következő. Felejtsem el teljes mértékben a súlyzós edzéseket, aminek része a hasizom fejlesztési felülésekkel hasprésekkel... Van ennek bármilyen hatása a lágyéksérv kialakulására? Lehet szedni erre bármilyen vitamint vagy készítményt, ami késlelteti a kialakulást? Köszönöm válaszát!

        Dr. Papos István válasza a Sérv témában

        Amennyiben panaszai nincsenek, nyugodtan végezhet súlyzós edzéseket. Normál esetben, nem extrém súlyokkal végzett edzés nem okoz lágyéksérvet. Vitaminkészítmények nem befolyásolják a lágyéksérv kialakulását.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. március 14., 17:05; Megválaszolva: 2019. március 20., 13:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Néhány napja torkomon nyomó érzést észleltem és néha nehezen is légzek. Mintha valami nyomná össze és meglehetősen rossz érzés, nehezebb lesz a légzés. Hőemelkedésem is szokott lenni ha kint dolgozok,a fülem az arcom és a testem is meleg...
        Jo napot! 3 havonta csináltatok magamnak laborban verkepet, arrol érdeklődnék, hogy nekem az eozin 10.7, neutrofil 42, bazofil 1.1 az értékem. Nekem ezek mindig eltérőek, ha jol tudom ezek fehérvérsejtek egyik csoportját képezik es lehet...
        Tisztelt DR ÚR. Szeretném édesanyám CT eredményét elküldeni és a tanácsát kérni,hogy pontosan mi is baja, mert csak 2 hét múlva kapott időpontot a Gasztroentológiára. Válaszát Előre is nagyon szépen köszönöm. Csíkos Gabriella
        Tisztelt Doktor Úr! 5 hónapja volt rekeszműtétem, aminek kapcsán rengeteg antibiotikumot kaptam. Abban kérném a segítségét, hogy az ennek hatására kialakult problémák (széklet, puffadás stb.) meddig húzódhatnak el, (ismerősök szerint 1...
        Tisztelt Doktornő! Cukor és inzulin terhelés eredményeim kiértékelésében szeretném segítségüket kérni: Tavaly szeptemberi eredményeim: Cukor: 4,7 nmol/l (èhgyomri) 6,5 (30 perces) 5,4 (60 perces) 6,3 (90 perces) 6,1 (120...
        Labor eredmény értékelése:fvs:10.69 hgl:158,0 mcv:104.rdw:14,2mpv:11,9 karbamid:10,60 kreatinin:44 got:67 gpt:106 ldh:652 ck:266 ckmb:79 crp:20,4
        Tisztelt Doktor Úr! Szeretném kérdezni Öntől mi a teendőm.Három éve laborértékeim az Amiláznánál az alábbiak: 2017 06 hó 374 U/l 2017 11 hó 343 2018 10 hó 355 2019 05 hó 479 Már voltam 2018 ban ultrahangon,nyálmirigy ultrahangon...
        Tiszteletem! Azért fordulok önökhöz mert 1 hónapja aranyeret állapítottak meg nálam. Detralexet illetve reparon kenőcsöt használok, de furcsa véralá futásos dudorok jöttek a végbelemen. Körülbebbül 2 hete észre vettem hogy mikor ülök...
        Tisztelt Doktornő! A közelmúltban elvégeztem egy genetikai tesztet (MyHeritage), amely etnikai becslést ad. A DNS-teszt nyers adatait lehetőségem volt letölteni, amit egy Genomapp nevű alkalmazásra feltöltöttem, ami öröklött genetikai...
        Tisztelt Doktor Úr! PCOS-om van, 36 éves vagyok, 2 gyermek anyukája. A problémám a következő. Havonta 2-3 napig délutánonként felpuffadok, fáj a gyomrom, a hátam, a hasam is megnő. Ilyenkor mindegy, mit eszem, vagy nem eszem, ételtől...