• Kezdődő lágyéksérv

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztetlt Doktor Úr! Tanácsát szeretném kérni. Egy napja jelentkezett egy szúró érzés a lágyékomban. Ma voltam urológiai vizsgálaton, ahol a doktor úr megállapította, hogy nincs lágyéksérven, de elindultam az oda vezető úton, mert az érzékeny rész az a jobb oldali nyílásnál volt érzékelhető, ahol az idegek és erek átjönnek a heréhez. Azt mondta még nem kitapintható a nagyobbodása a nyílásnak de mivel egyértelműen onnan jön a fájdalom, ezért a változás elindult. Továbbá azt mondta még a doktor úr, hogy erre gyógyszer vagy bármit szedni nem lehet még hetekig vagy hónapokig fájhat, majd a szervezet hozzászokik és utána már nem fogom érezni. A kérdésem a Doktor úrhoz, hogy én jelenleg fitnesz edzéseket végzek. Ami azt jelenti hogy heti 3-4-szer edzek konditerembe súlyzókkal. A nagy erőkifejtés igénylő guggolás és hasonló gyakorlatokat már nem végzek, mert visszér műtét volt a lábamon 1-2 éve és nem tanácsolta a Doktor úr az ilyen jellegű sportolást. Kérdésem tehát a következő. Felejtsem el teljes mértékben a súlyzós edzéseket, aminek része a hasizom fejlesztési felülésekkel hasprésekkel... Van ennek bármilyen hatása a lágyéksérv kialakulására? Lehet szedni erre bármilyen vitamint vagy készítményt, ami késlelteti a kialakulást? Köszönöm válaszát!

        Dr. Papos István válasza a Sérv témában

        Amennyiben panaszai nincsenek, nyugodtan végezhet súlyzós edzéseket. Normál esetben, nem extrém súlyokkal végzett edzés nem okoz lágyéksérvet. Vitaminkészítmények nem befolyásolják a lágyéksérv kialakulását.


        Kérdés: 2019. március 14., 17:05; Megválaszolva: 2019. március 20., 13:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: