Rekeszsérv

Tisztelt Doktor úr/nő! Az lenne a kérdésem, hogy a rekeszizom sérv minden esetben veszélyes lehet? Kb fél évvel ezelőtt tapintottam ki a gyomorszáj felett, a szegycsont aljánál egy viszonylag nagyobb dudort (kb 3 x 5 cm) , elmentem háziorvoshoz, aki azt mondta, hogy valószínűleg lipóma és majd idővel nézessem meg sebésszel. Ezután annyira nem foglalkoztam vele, mivel elég sok lipomám van. De 2 héttel ezelőtt elmentem és megnézettem, a doktornő szerint rekeszizom sérv, de ő nem hasi sebész, így nézessem meg hasi sebésszel is. Szerinte ne foglalkozzak vele, hacsak nem okoz panaszt. Csak azt nem tudom ilyenkor mi minősül panasznak. Jövő hétre van időpontom, de ahogy olvastam erről a neten, kicsit meg vagyok ijedve, mivel látom, hogy van olyan sérv, amivel nem kell annyira vészesen foglalkozni és van egy másik, ami elzárhatja az ereket és elhalhat a gyomor azon része. A kérdésem az lenne, hogy az a sérv, ami veszélyesebb, az kialakulhat bármelyik rekeszizom sérvből vagy az már kialakult volna és így ettől nem kell tartanom? Mert a kevésbé veszélyes sérvnél nem írják sehol, hogy figyelni kellene, nehogy rosszabbra forduljon. Az elmúlt fél évben nem nőtt, nem lett nagyobb, néha előfordul, hogy gyengén fájdogál. Az elmúlt 1-2 napban a bordáim alatt érzek 1-2 másodpercig tartó szúró érzést és magán a sérven kicsit érzem, hogy “van”, vagyis nem fájdalmat, csak érzek ott valamit. Pánikbeteg vagyok és szorongós, gondolom ez az érzés inkább attól van jelenleg. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza sérv témában

Tisztelt Uram,

A rekeszizomsérv nem tapintható a hasfalon kívülről, hanem a gyomor csúszik a mellkasba. Ezért ugyan hasfali sérve akár lehet is, de az más. A sebész megmondja, ha kell, megoperálja majd. Ha nincs tünete (a belek, gyomor kizáródása komoly, akut hasi katasztrófával járó tüneteket okoz) , nincs miért aggódnia

Kérdés: 2020. december 07., 00:03; Megválaszolva: 2020. december 07., 06:01
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus
Kitől kaphatok segítséget?