Sérvműtét helyénél ödéma

Tisztelt Cím! Idén február végén volt egy lágyéksérv műtétem (jobb oldali, hálót tettek be). Lassan épültem fel belőle, a teljes zsibbadás 1 - 1.5 hónapja múlt el. Elkezdtem edzeni (konditerem), kis erőnlét, egyéb gyakorlatok. Mivel túlsúlyos vagyok (113kg/173cm) és eléggé sokat ülök irodában. Tegnap előtt edzés közben egy egyszerű felüléses gyakorlat után egy egyszerű guggolásos gyakorlat után éreztem, hogy húzódik a jobb herém. Már régebb óta éreztem ezt, de nem tulajdonítottam neki jelentőséget, gondoltam majd elmúlik a műtét után. Az edzés végére felvizesedett a terület (ödémásan), jelenleg jegelem, lázam nincs. Érdeklődnék, hogy háziorvosom tanácsát figyelembe véve jelentkezzek a sebészeten. Ezt ott tegyem meg ahol műtöttek gondolom, nem tudom hogyan van szakrendelés, nem várnék, mire időpontot kapok, így a ,,sürgősségi-re" menjek be? Mit javasolnak addig a pihenésen és a jegelésen kívül? Köszönettel: Kicsit aggódó, de azért türelmes 30-as

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Géza válasza a Sérv témában

Kedves Kérdező! Jelenleg a feszülés csökkentése a cél, javaslom a jegelést és esetleg fájdalomcsillapító szedését, amennyiben van fájdalma. Jobb volna ha az operáló orvos látná, mint a sürgősségi, még akkor is ha ez előjegyzéssel megy. Nem biztos hogy a sérv műtéttel van probléma, lehet egy izomsérülés is, de ezt csak orvosi vizsgálattal lehet eldönteni. Üdvözlettel Papp Géza

Kérdés: 2019. augusztus 10., 19:22; Megválaszolva: 2019. augusztus 12., 16:22
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus
Kitől kaphatok segítséget?
Szteroidos kúp