• reggeli hasmenés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Mostanában izomfájdalmak szemszárazság és egy jelentéktelenebb izületi panasz miatt Sjörgen szindróma irányába vizsgálnak még nincsenek eredmények, de azt elfelejtettem mondani az immunologián hogy kb 3-4 hete minden reggel egyszer megy a hasam, utána nem kell wc-re mennem másnap reggelig. Igazából nem is foglalkoztam vele, mert nem kötöttem össze az immunologiai problémával, azóta utánaolvastam sjörgeneseknél nem is találtam ilyesmit. A kérdésem az lenne, hogy ha ez csak reggel van egyszer (volt 2 -3 nap amikor normális volt) és pont azóta van amióta baromi sokat idegeskedek, hasfájással lázzal vérzéssel nem társul, nem nagy mennyiségű és a szine is oké, akkor ez nem autoimmun jellegü ugye? Mert amiket olvastam hogy pl valoszinűsíthetően autoimmun folyamat a chron meg a colitis, ott nem ilyen kispályás tünetekről számolnak be, és lupusosoknal sem olvastam ilyet hogy csak egyszer menne reggel a hasuk. Amugy napi egy linexet szedek, fogyas nincs, láz nincs es a sima vérkép jó, (a lipáz volt elenyészően emelkedett, normális amiláz mellett) egészséges életet élek, semmi kávé/dohányzás/ alkohol. Tehat a kerdesem az lenne hogyha az immunrendszer megtamadja a beleket az nem ilyen napi egyszeri reggeli hasmenéssel jar ugye hanem valami komolyabb tünetekkel? Köszönöm a válaszát. Üdvözlettel.

        Dr. Plósz János válasza a széklet témában

        A napi 1x hígabb székürítés még nyugodtan betudható a stressznek, a fokozott feszültségnek, irritabilitásnak. Ha sikerül a stresszt megfelelően feldolgozni (testmozgás, jóga, relaxatio), valószínűleh ez is rendeződik majd.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2019. február 13., 10:49; Megválaszolva: 2019. február 16., 08:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: