Nyitok csomó

Tisztelt Doktor Úr / Nő! Olyan problémával fordulok Önhöz hogy szerda este nagyon rosszul éreztem magam a torkomon tűszök voltak, lázas voltam, nyelési nehézségek, nátha, orrdugulás stb. elmentem a háziorvoshoz csütörtökön aki antibiotikumot (Curam) irt fel. A tüneteim elmúltak láz, torokfájás... viszont tegnap az állkapocs alatt volt egy pattanás szerűségem amit sikerült kinyomni. Ma arra lettem figyelmes hogy kb ott, picit arrébb ahol tegnap volt a pattanásom azon a helyen ici pici nyomásra fájdalmas nyirokcsomó duzzanatot érzek kb fél borsonyi- borsonyi nagyságú lehet.. A kérdésem az lenne hogy szükséges ezt orvosnak látni? Nem kóros elváltozás? Ettől iszonyúan félek! Mi a tendő? Jobban érzem magam, nem vagyok fáradékony, nincs fogyás, ezen kívül semmi panaszom nincs... Elmúlik a csomó? Mennyi Idő alatt? Mielőbbi válaszában reménykedem: Tisztelettel: Helêna

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza nyirokcsomó témában

Kedves Kérdező!

Orvosi vizsgálat nélkül elváltozásokról konkrét véleményt adni nem lehet, de úgy gondolom, hogy aggodalomra nincsen oka. Az észlelt képlet, ami lehet egy kicsiny nyirokcsomó, valószínűleg a torokgyulladással van összefüggésben; illetve ha a kinyomott pattanás helyén, környékén gyulladás lenne, akkor is megjelenhet. Esetleg egy másik, bőr alatti gyulladásos góc jelentkezett. Amennyiben nem múlik, mutassa meg háziorvosának.

Kérdés: 2019. január 01., 21:55; Megválaszolva: 2019. január 03., 19:27
Kérdések és válaszok: Egyéb
sipcsont daganat, myoepithelialis...
Köszönöm válaszát az első kérdésemre. A júliusi műtét során a bal lágyéki nyirokcsomókból csak egyet távolítottak el. Kell-e a többi bal...
Nyirokcsomó...
Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! 22 éves férfi vagyok, nem sportolok, sérülés nem ért mostanában. Abban szeretném a segítségét kérni, hogy bal...
Nyirokcsomó-érzékenység
Tisztelt Doktornő! Nagyjából két hónapja a jobb hónom alatti nyirokcsomónál kellemetlen érzést tapasztalok, ami hol előjön, hol elmúlik....
Hónaalj nyirokcsomó duzzanat
Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Egy hete kitapontottam egy nyomásérzékeny, enyhém fájó, puha, mobilis csomót a bal hónaaljban. Elmentem emlő és...
Nem tudom mi a bajom!
Tisztel Dr.Úr! 33 éves férfi vagyok, Az egész egy hónapja kezdődött, hasmenés szerű gyomorgörcsökkel. Két hétig nem foglalkoztam vele mert a...