• Nyitok csomó

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr / Nő! Olyan problémával fordulok Önhöz hogy szerda este nagyon rosszul éreztem magam a torkomon tűszök voltak, lázas voltam, nyelési nehézségek, nátha, orrdugulás stb. elmentem a háziorvoshoz csütörtökön aki antibiotikumot ( Curam) irt fel. A tüneteim elmúltak láz, torokfájás... viszont tegnap az állkapocs alatt volt egy pattanás szerűségem amit sikerült kinyomni. Ma arra lettem figyelmes hogy kb ott, picit arrébb ahol tegnap volt a pattanásom azon a helyen ici pici nyomásra fájdalmas nyirokcsomó duzzanatot érzek kb fél borsonyi- borsonyi nagyságú lehet.. A kérdésem az lenne hogy szükséges ezt orvosnak látni? Nem kóros elváltozás? Ettől iszonyúan félek! Mi a tendő? Jobban érzem magam, nem vagyok fáradékony, nincs fogyás, ezen kívül semmi panaszom nincs... Elmúlik a csomó? Mennyi Idő alatt? Mielőbbi válaszában reménykedem: Tisztelettel:Helêna

        Dr. Szanyi Andrea válasza a nyirokcsomó témában

        Kedves Kérdező! Orvosi vizsgálat nélkül elváltozásokról konkrét véleményt adni nem lehet, de úgy gondolom, hogy aggodalomra nincsen oka. Az észlelt képlet, ami lehet egy kicsiny nyirokcsomó, valószínűleg a torokgyulladással van összefüggésben; illetve ha a kinyomott pattanás helyén, környékén gyulladás lenne, akkor is megjelenhet. Esetleg egy másik, bőr alatti gyulladásos góc jelentkezett. Amennyiben nem múlik, mutassa meg háziorvosának.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. január 01., 21:55; Megválaszolva: 2019. január 03., 19:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: