• alhasi fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr! 41 éves vagyok, fogamzásgátlót nem szedek, nem szültem és nem is fogok. Panaszom a következő: visszatérő alhasi fájdalommal küzdök tulajdonképpen évek óta, de az utóbbi egy évben gyakoribbá vált. A fájdalom a méh/húgyhólyag területére lokalizálódik, puffadással, feszüléssel jár, időnként szúrkáló érzéssel a petefészkeknél, de alapvetően középen olyan mintha felfújnának egy labdát a méhemben és feszül minden pontján. Aztán elmúlik. Nem kisérik béltünetek, de ha mégis wc-znem kellene ilyenkor akkor az kellemetlen, hiszen ha fáj a has semmi olyasmi nem esik jól ami pluszban hasprést csinál. Vizelés normális. Nőgyógyászati rákszűrésen ez év 06.20.-án voltam, ami negatív lett. "43x33 mm-es uteruscorpus lathato, 7 mm-es nyálkahártya echóval. Mindkét oldali ovárium normális nagyságú és szerkezetű. A kismedencében szabad folyadék nem ábrázolódik". Citológia is jó lett. Ezek a panaszok már akkor is fennáltak amikor a lelet készült. A havi vérzések 25-31 napos ciklusok kozott jonnek, kivéve egy hónapot amikor kimaradt. Egyébként általánosan jellemző, hogy néhány napos barnázás előzi meg a vérzést, ami amúgy normális ideig tart és nem jár nagy fájdalommal, nem fokozottan erős vagy ilyesmi. Hashimoto tyreoditiszem van ha ez bármit is számítana. Szóval a kérdésem az lenne mi okozhatja ezt a nagyon jellegzetes hasfájást, még azt megfigyeltem, hogy nagyjából a ciklus félidejében kezdődik, általában 2-3 napig tart, aztán elmúlik-visszajön. Valami hormonális probléma lehet vagy valami komoly? Válaszát köszönöm.

        Dr. Tekse István válasza a haspuffadás témában

        Kedves Kérdező! Tekintettel a negatív nőgyógyászati státuszra, hasi UH majd gasztro-enterológiai vizsgálatot javaslok. Üdvözlettel: Dr. Tekse István www.szulesz-nogyogyaszt.hu


        Dr. Tekse István
        Szülész-nőgyógyász
        TervezettBaba szakértő
        Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Tekse István
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. október 23., 13:50; Megválaszolva: 2018. november 06., 08:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: