• Merre tovább?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor Úr! Már lassan egy éve vannak panaszaim, amelyre első perctől kezdve azt hittem, hogy húgyúti probléma lehet, mert ha nyomást gyakoroltam a női szerveimre (pl. hasprés), illetve ülő és fekvő helyzetben voltam, tehát mindig valami mechanikai kiváltó tényező volt, akkor eleinte bizsergő, majd szúró, csípő érzést éreztem a húgycső tájékán. Mivel nem voltam biztos milyen irányba induljak el, ezért elmentem egy nőgyógyászati rákszűrésre, ahol hüvelyi UH-val nem találtak semmit, viszont a citológia P2 volt, történt ismételt citológia 3 hónappal később, ez már P3 lett, és a HPV analízis eredménye HR 33, 58-at mutatott ki. A kolposzkópos vizsgálat negatív volt. Ezután a nőgyógyászom LEEP konizációt javasolt. Ez meg is történt augusztus 16-án. CIN1 és 2 -es jelzésű területek voltak az eltávolított szövetben, de ép szélben történt a kimetszés, így azt kérte az orvosom, hogy 6 hónap múlva menjek vissza kontroll szűrésre. Közben voltam urológusnál, ahol vizelettenyésztés, és hólyagtükrözés is szerencsére negatív eredménnyel zárult. A történethez hozzátartozik, hogy június végén sor került egy kismedence CT-re, ami a bal petefészekben kimutatott egy 2 cm-es cisztát, illetve egy másik 2, 5 cm-eset azon kívül, de kapcsolódva ahhoz. Ez utóbbi a végbél közelében helyezkedett el. Éppen ezért újra volt hüvelyi UH két héttel később, aminél 7 mm-es cisztát találtak a bal petefészekben. Ezzel kb. párhuzamosan, július elején a biztonság kedvéért történt egy natív kismedence MR is, ami pedig mindkét petefészekben pár mm-es cisztákat mutatott. Tehát összefoglalva volt vizeletvizsgálat, CT, MR, hüvelyi UH, kolposzkópos vizsgálat, szövettan. Most mindenen túl vagyok, és azt mondták, hogy a ciszták nem okozhatják ezt az érzést a húgycsőben. Ami közben annyiban módosult, hogy csak pisilés után érzem általában negyed órán belül, és azt is leginkább a menstruáció időszakában. Közben észrevettem a jobb oldali kisajkamon egy nagyon pici, mozgatható csomót is (max 1-1.5 mm), ami nem fáj, és szabad szemmel nem látható, és érezni sem mindig érzem. Ezt csak azért írom le, mert nem tudom, hogy közrejátszhat-e a problémában, vagy kell-e aggódnom miatta. Az lenne a kérdésem, hogy van-e olyan nemi betegség, ami még szóba jöhet, vagy indulhat-e ez a kellemetlen érzés a nemi szervek más részéről (pl klitorisz, kisajkak), és csak én érzem úgy, mintha a húgycső lenne a problémás. (Hüvelyi fertőzések, gombák szűrése is megtörtént, minden negatív lett szerencsére.) Rettenetesen kétségbe vagyok esve, mert már nem tudom, hogy kihez forduljak, hogy mit csináljak, hiszen talán minden vizsgálatot végigjártam, ami ezt a két területet lefedi, és nem magyarázza semmi a problémát. Lehet súlyos a dolog? És nagyon félek, hogy ez a rettegés, nem hat jól a méhnyak gyógyulására sem. 30 éves vagyok, soha előtte ilyen nem volt. Nagyon hálás lennék, ha tudna nekem valami tanácsot adni! Köszönöm szépen előre is a válaszát!

        Dr. Pétervári László válasza a Egyéb témában

        A húgycsőben észlelt csípő érzés gyulladásra utal.Ez a negatív vizelet tenyésztési lelet esetén is lehetséges.Ennek gyógyszeres kezelése jön szóba. A nőgyógyászati lelete az normális, a leírt petefészek képletek azok tüszők, azok is normális méretűek. Tehát a vizelet fertőtlenítő kezelése tanácsos.Létezik vízben oldható por készítmény /fosfomicin/, melyből kezelés, valamint hüvelyhámot helyreállító kúp alkalmazása segíthet.


        Kérdés: 2018. szeptember 30., 14:07; Megválaszolva: 2018. szeptember 30., 20:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: