• híg nyák ürülés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! 63 éves vagyok.3-4éve kezdödött a problémám. Rendszeres reggeli egyszeri székletem volt de ez megváltozott és pépes székletem lett ezzel kezdödött. Még ekkor nem gondoltam semmi rosszra de az idö mulásával rosszabb lett. Naponta evés után ált. félóra mulva már a vécén ültem. Nem fájt semmim nem csikart. Sajnos mára nagyon eldurvult a dolog. Ma is naponta egyszer van hig székletem de 8-10szer is megyek naponta mert ingerem van és csak nyák jön. Sárgásfehér néha halvány rozsaszinü. Éjszaka már betétben alszom mert 3szor is felébredek az ingerre amit egyáltalán nem tudok vissza tartani mert folyik a nyák. Van olyan is h leguggolok vagy köhögök és folyik. Nem merek messzebb utra elindulni csak betétben. Amit még észrevettem hogy amiota ezek a tünetek vannak nem tudok egyáltalán szellenteni viszont nagyon sokat büfögök bár lehet semmi köze a bajomhoz. Sok mindent kiprobáltam már...gyogytea, gyogygomba, probiotikum de semmi változás. Minden emésztési betegséget elolvastam már de ilyen tünetre nem találtam leírást nem tudom mi lehet a bajom:( nincsenek fájdalmaim sehol nem fáj nem fogyok csak a nyák folyik folyamatosan. Ha nem haragszik feltöltök egy képet a székletemről Válaszát köszönöm Tisztelettel Piroska

        Dr. Plósz János válasza a nyák témában

        Mindenképp érdemes lenne egy vastagbél tükrözést elvégeztetni, mert a jelentős mennyiségű nyák ürülése utalhat nagy méretű, nyáktermelő polipra a vastagbélben. A járulékos tünetek a gátizomzat meggyengülését jelzik, de akár végbél-sérv lehetősége is felmerül (rectokele).


        Kérdés: 2018. szeptember 18., 18:09; Megválaszolva: 2018. szeptember 23., 12:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: