• széklet nyák

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jóreggelt doktor úr! 4-5 hete a székletem nyomokban nyákot tartalmaz, vékony csíkokban, sárgás, barnás színű ez az anyag ami a székletemen van rajta, de az a nyák nem minden székeléskor van jelen, időnként elő jön majd elmúlik, illetve bal oldalt a hasam alatt szokott feszülni a hasam fekvő illetve ülő helyzetben. Ezek lehetnek összefüggésben? Illetve a nyák normális a székletem felületén? A nyák legtöbbször akkor látható ha a wc csészéből bele esik a vízbe a széklet vagy ha közelebbről megnézem. Válaszát köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a nyák témában

        A nyák önmagában nem feltétlenül kóros (lehet enyhe bélhurut, ebből való gyógyulás, bélflóra-eltérés következménye). Javaslom, használjon tartósan, akár kombináltan pre- és probiotikumot. Ha egyéb panasz (vérzés, fogyás, láz) is társulna hozzá, mindenképp keresse fel háziorvosát.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2016. február 08., 09:09; Megválaszolva: 2016. február 08., 10:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: