Átlátszó Nyálka széklettel

Tisztelt Doktor Úr! Olyan problémám van, hogy Ir-re szedek merkformint, amit már lecsökkentettünk napi 1re, mert állandóan hasmenésem volt, most inofolic meg az 1 merkforminnal ez elmúlt. Viszont a székletemben nagyon sokszor előfordult ilyen átlátszó nyálka, vagyis a Wc papírn mindig látom. Mitől lehet? Hasfájás véres széklet nincs, has puffadás csak akkor van ha tejet iszok, de ezt laktózmentes tejjel helyettesítem akkor nincs puffadás se. 26 éves leszek jövő hónapba.Van egy 2, 5éves kisfiam, sajnos szülés óta elég sok súlyfeleslegem lett. Családunkba elég sok vastagbél daganatos betegség volt, de én még elég fiatalnak érzem magam hozzá.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza nyák témában

A nyák megjelenése a székletben fokozott sejtújraképződésre utal, ha társuló tünet nincs hozzá (fogyás, vérzés, éjszakai ágynyugalmat megzavaró panasz) , akkor aggodalomra nincs ok. Érdemes pár hétig probiotikumot használni, azonban ha nem szűnik a jelenség, a családi terheltség illetve nyáktermelő polyp lehetősége miatt érdemes lehet vastagbéltükrözést végeztetni.

Kérdés: 2017. április 05., 12:59; Megválaszolva: 2017. április 05., 17:25
Kérdések és válaszok: Egyéb
híg nyák ürülés
Üdvözlöm! 63 éves vagyok.3-4éve kezdödött a problémám. Rendszeres reggeli egyszeri székletem volt de ez megváltozott és pépes székletem lett...
széklet nyák
Tisztelt doktor úr! Már néhányszor tettem fel kérdést a székletemmel kapcsolatban. Elég sokszor előfordult hogy a székletem felszínén barna...
széklet nyák
Jóreggelt doktor úr! 4-5 hete a székletem nyomokban nyákot tartalmaz, vékony csíkokban, sárgás, barnás színű ez az anyag ami a székletemen van...
"Nyálkás" probléma
Tisztelt Doktor Úr! A múlthéten kb. 3-4 napig szinte minden ebéd után hasgörcsök és hasmenés gyötört. Ez szerencsére rendeződni látszik...
Nyálkás széklet
Tisztelt Doktor úr! Három éve voltam béltükrözésen (gyakori hasmenés miatt) Akkor, laktóz érzékenységet állapítottak meg és több...