Nyálkás széklet

Tisztelt Doktor úr! Három éve voltam béltükrözésen (gyakori hasmenés miatt) Akkor, laktóz érzékenységet állapítottak meg és több divertiiculumot.Normxot kaptam (2*2) Most jó fél éve újra elő jött a hasmenésem és sajnos nyálkás. Házi orvosomtól kaptam Normixot, (2*1) mig szedtem jó volt, de mikor letelt az egy hét, rövididő elteltével visszatért a panaszom.Protexin Ballancet szedtem tovább (napi 1-et, még a gasztróenterológus ajánlotta annak idején, hogy szedjem, ha előjön a hasmenésem) akkor nincs problémám. Abban bízom, hogy mivel nem olyan rég volt tükrözésem és akkor nem állapítottak meg komoly problémát talán nem lehet komoly betegségem. Nagyon félek a tükrözéstől (pánikbeteg vagyok, csak altatásban lehetett elvégezni) A nyálkás széklet lehetséges-e étel intolerenciától? Köszönve várom válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza Nyák témában

A nyák önállóan nem feltétlen jelent betegséget. Javaslom, használjon kombináltan és tartósan pre- és probiotikumot, a Normix is ismételhető kúraszerűen (3 havonta 1-1 hétig) . Ha egyéb tünet (vérzés, fogyás, éjszakai ágynyugalmat megzavaró panasz) társulna, hozzá, akkor érdemes tovább vizsgálódni.

Kérdés: 2016. január 08., 09:40; Megválaszolva: 2016. január 08., 10:50
Kérdések és válaszok: Egyéb
híg nyák ürülés
Üdvözlöm! 63 éves vagyok.3-4éve kezdödött a problémám. Rendszeres reggeli egyszeri székletem volt de ez megváltozott és pépes székletem lett...
Átlátszó Nyálka széklettel
Tisztelt Doktor Úr! Olyan problémám van, hogy Ir-re szedek merkformint, amit már lecsökkentettünk napi 1re, mert állandóan hasmenésem volt, most...
széklet nyák
Tisztelt doktor úr! Már néhányszor tettem fel kérdést a székletemmel kapcsolatban. Elég sokszor előfordult hogy a székletem felszínén barna...
széklet nyák
Jóreggelt doktor úr! 4-5 hete a székletem nyomokban nyákot tartalmaz, vékony csíkokban, sárgás, barnás színű ez az anyag ami a székletemen van...
"Nyálkás" probléma
Tisztelt Doktor Úr! A múlthéten kb. 3-4 napig szinte minden ebéd után hasgörcsök és hasmenés gyötört. Ez szerencsére rendeződni látszik...