• széklet nyák

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktor úr! Már néhányszor tettem fel kérdést a székletemmel kapcsolatban. Elég sokszor előfordult hogy a székletem felszínén barna nyákot láttam. Csíkokban illetve foltokban. Aztán egyre jobban kezdtem megfigyelni a székletem, és jelenleg arra jutottam hogy leginkáb akkor fordul elő rajta ez a barna nyák amikor a székletem is sötétebb, a sötétebbet úgy értem hogy sötét barnább, amikor világosabb színű a székletem akkor nem jellemző vagy csak kissebb mennyiségben, de van olyan amikor egy nap kétszer van székletem és a másodikon már egyáltalán nincs semmi nyák. Van ennek valami észszerű magyarázata? Vagy mi lehet ennek az oka? Illetve lenne még egy kérdésem! A hasam bal oladalán szokatm érezni egy ilyen kellemetlen feszülős érzést, majd amikor elvégzem a nagy dolgom megszűnik. Ez mitől lehet? Lehet komolyabb bajom is? 20 éves vagyok, rendezett a székletem. Kérem mindkét kérdésemre válaszoljon! Köszönöm!

        Dr. Plósz János válasza a nyák témában

        A nyák az elhalt bélnyálkahártya sejtek összessége. Ha nincs egyéb eltérés, nem jelent kórosat, aggasztót. Javaslom, fogyasszon bőven folyadékot és rostot ( pl. egyiptomi utimagfűhéj) és használjon pár hétig probiotikumot. A székürítéssel oldódó bal alhasi panasz irritábilis bél szindróma tünete.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2016. június 15., 22:31; Megválaszolva: 2016. június 15., 22:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: