• Lelassult, feledékeny, álmodozó gyerek

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! A családban van egy 17 éves fiú, akinek jópár éve érdekes a viselkedése. Álmodozik, több idő kell neki mindenre, télen képes otthagyni a kabátját az iskolában, akkor is elfelejt dolgokat, ha többször el van neki mondva, mindenhonnan elkésik, egyébként nagyon sokat beszél, mindenre rácsodálkozik, és egyértelmű dolgoknak sem mindig érti a logikáját. Járt pszichológushoz, aki azt mondta, hogy nem tud vele foglalkozni, mert elkésik mindig. Ezután elvittük egy másikhoz, aki azt mondta nincs semmi baja a gyereknek, legyenek vele a szülők megértőbbek... De még mindig nyugtalanító ez a viselkedés. Mi lehet ez? Köszönöm Ildikó

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a feledékenység témában

        Tisztelt Kérdező, Ebben a korban még gyermekpszichológust, esetleg gyermekpszichiátert érdemes felkeresni. Több minden állhat a háttérben. / figyelemzavar, autisztikus jegyek, depresszió.../ Pszichológusok teszteket is csinálnak, amivel igyekeznek segíteni a diagnózis megállapítását. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita

        Kérdés: 2018. július 22., 20:48; Megválaszolva: 2018. szeptember 15., 13:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: