Orvoshoz kellene fordulnom a feledékenységemmel?

Jó estét kívánok! Amint látják, fiatal, egyetemista lány vagyok, mégis, az utóbbi időben észrevettem magam körül dolgokat, amik aggasztanak. Nem súlyos, zavaró problémák, csak apró emlékezet-kiesések, módosulások. Eddig is voltak migrénjeim, nagyjából a fronttal érkeztek, eddig fél naposak voltak, viszont most már-már két napig is eltart egy roham. Szintén nem súlyos, elviselhetetlen fájdalom (ilyen csak nagyon ritkán van), de kellemetlen, nehezen tudok mellette mással foglalkozni. Mindig feledékeny voltam, de egyre többször fordul elő, hogy egyszerűen kiesik néhány dolog. Barátokkal töltött percek, beszélgetésben elhangzott információk tűnnek el, sokszor összekeverem, hogy kivel hol voltam, mikor töltöttem el az adott programot. Így arcok, helyszínek is módosulnak az emlékeimben, ráadásul közeli emlékekben. Előfordul, hogy lassan reagálok, a múltkor sokszor azon kapom magam - mondjuk egy kasszánál -, hogy már másodszorra, harmadszorra szólítanak fel valamire, mert elbamultam. Felfogtam a szituációt elsőre is, érzékeltem, hogy mondjuk fizetnem kell, csak valahogy úgy maradtam, nem reagáltam, csak később. Néha nehezemre esik visszaidézni az előző napot, vagy valami közelmúltban történt eseményt. Nagyon gyakran kapom magam azon, hogy bemegyek valahová, és nem tudom, miért, majd 15 perccel később eszembe jut. (Volt így, hogy ezt 3-szor megismételtem. Bementem, kijöttem, bementem, kijöttem, mire meglett az, amit kerestem.) Azért ijedtem meg, mert a minap egy barátommal beszélgetve ő egy azelőtt elhangzott mondatomra hivatkozott, amiben biztos voltam, hogy nem én mondtam. Itt kérdéses az emlékezet szubjektív volta, illetve hogy nem ő kevert-e össze valamit, de akkor is kitört a frász, hogy valami baj van velem. Lehet, hogy hipochonder lettem, és túldramatizálom a dolgokat, minden esetre válaszukat megköszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kalóczkai Andrea válasza a feledékenység témában

Kedves Kérdező! Az Ön életkorában előforduló "feledékenység" mögött valószinűleg nem igazi feledélkenység áll. Elképzelhető, hogy a nem felidézhető pillanatokban "kikapcsol" az agyi működésének bizonyos része, illetve kóros működések jönnek létre. Ez lehet akár epilepszia betegség megnyilvánulása is. Elképzelhető erőteljes lelki trauma miatt is "feledékenység". A migrénjei és a feledékenységet utánzó panaszai miatt is, amik még akár össze is függhetnek, neurológiai szakvizsgálat lenne szükséges. (EEG, koponya MRI, és olyan személy leirása a maga állapotáról, aki látta ezekben a feledékeny pillanatokban).

Kérdés: 2013. szeptember 08., 00:28; Megválaszolva: 2013. szeptember 10., 19:51
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Szklerózis?
Gyűrűs és kisujj szüntelen...
MR lelet értelmezése
Évek óta tartó szédülés