Kellemetlen, sérv szerű érzés. Mi lehet ez?

Tisztelt Doktor Úr! Ami miatt a segítségét szeretném kérni: Kiskoromban (5-6 éves lehettem) műtöttek jobboldali lágyéksérvvel. Nagyjából egy hónapja egy kemény edzés után azt éreztem, mintha kezdene kiújulni. Kb. két hete még sétálni is nehézkesen tudtam miatta, mert eléggé fájt. Mostanra már enyhült a tünet, nem fáj, de a furcsa "sérvérzet" továbbra is fennáll a pénisz töve mellett, a jobb oldalon. Már nagyon régóta előjött időnként ez az érzés, de csak ritkán, és nem volt semmi fájdalmam, csak az érzés, hogy "valami van ott". Tökéletesen együtt tudtam élni vele, mert hamar el is múlt mindig. Lényegében úgy fogtam fel, hogy ez az érzés csak a bélmozgás miatt van, és ennyi. Az ominózus edzés óta viszont naponta előjön, többé-kevésbé egész nap jelen van (Ülésnél és fekvésnél nincs.) Egy orvos már vizsgálta, és nem talált semmilyen sérvet. Ultrahangon is voltam, de az sem mutatott semmit. Kidudorodást nem látok, mégis néha még akár a herezacskóig is elér ez a kellemetlen érzés, mintha valami benyomulna oda. Leginkább sétálásnál vagy megerőltetésnél jön elő ez a tünet, de ritkán előfordul, hogy egész hosszú sétánál, sőt hasprés gyakorlat közben sem jön elő. Ezt a véletlenszerűséget sem értem. Rengeteget kutattam a neten, hátha valami rejtett sérv, ha egyáltalán létezik ilyen, de nem találtam semmit. Gondoltam herevisszerességre is, de nem látok tágult vénákat, és a varicocele egyéb tüneteit sem észlelem. Egy nagyon nagyon minimális, puha domborulat van a jobb herém mellett, ahol (szerintem) ereket tapintok, de teljesen normálisnak tűnik, és nem hiszem, hogy problémás lenne. Szeretném tudni, hogy mi okozhatja a leírt érzést. Ezért kérném az Ön segítségét, mert már nagyon zavar. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papos István válasza sérv témában

Lehet, hogy csak egyszerű húzódásról van szó, de ha nem múlnak a panaszok, akkor mindenképpen javaslom az urológiai vizsgálat elvégzését.

Kérdés: 2018. március 14., 18:39; Megválaszolva: 2018. március 20., 16:58
Kérdések és válaszok: Egyéb
Kezdődő lágyéksérv
Tisztetlt Doktor Úr! Tanácsát szeretném kérni. Egy napja jelentkezett egy szúró érzés a lágyékomban. Ma voltam urológiai vizsgálaton, ahol a...
hova forduljak
Jó napot doktornő! 2éve válaszolt nekem egy kérdésre.nagyon köszönöm a választ.Említette hogy szegeden volt egy sebész aki ilyesmibe jártas.Én...
Mire utalhat ez a fájdalom?
Tisztelt Doktor Úr! Tegnap reggel óta, baloldali lágyék és has közötti, tehát konkrétan has alatti részen fáj nagyon.6 évvel ezelőtt volt egy...
Kurkumin étrend kiegészítő...
Koleszterin csökkentés aktív...