mi lehet a bajom, milyen vizsgálatokat tudna ajánlani nekem?

tisztelt doktor úr! kálváriám lassan 3 éve kezdődött véres nyákos széklettel és hasi fájdalmakkal.Naponta vagy 10-15* lazább habos bűzös emésztetlen nyálkás véres székletem volt, melyhez hasi fájdalmak is társultak ez kb 1 hétig tartott. Azóta se szűntek meg a panaszaim csak társultak még hozzá különböző tünetek: -fogyás -10kg, (57 ről 47 vagyok most) -nehéz légzés néha fulladás, -hányinger öklendezés, -fejfájás, -nagyfokú fáradság gyengeség, (néha fel se tudok kelni az ágyból annyira gyenge vok) -éjszakai izzadás szapora szívverés(napközben is előfordul -sápadt fehér bőr (kipirosodott meleg arc néha) - étvágytalanság, - szédülés, zavartság -láb remegése -hajhullás - különböző ízületi panaszok (térd könyök váll hát gerinc derék stb. -torkom mellkasom savas ég lángol mindig fáj a torkom. -székletem azóta naponta 1*-2** van ami csikaródással jön és laza bűzös fényes nagy mennyiségű emésztetlen ételdarabokat tartalmaz - minden étkezés után csikarodik a hasam. - haspuffadás mindentől. -jobb borda alatti résztől végig a jobb oldalon a petefészekig érzek fájdalmat görcsölést ami álltálába elmúlik. -hangos bélkorgás, hidegrázás, hideg végtagok jellemző ilyenkor. problémám megjelenésekor voltam nőgyógyászatopn-negatív, füll-orr -negatív, liszt laktóz érzékenység vérből -negatív gyomor (mérsékelten idülten lobos) és vastagbéltükrözése (negatív) ct (negatív) laborba- (fehérvérsejt szám alacsoony, konjugált billirubin magas 4 helyet 6, 5 RDW-SD alacsony PLCR MAGASABB VIZELETEMBEN BAKTÉRIUM NYÁK SOK)) hasi uh negatív.ekg negatív vérnyomás rendben. SEGÍTSEN KÉREM DOKTOR ÚR nagyon elvagyok keseredve mert nem tudom így hogy élhetek mi lehet a bajom Ha nem fáj a hasam van olyan is egy hónapban kb 3 nap akkor semmilyen tünetem nincs de ha fáj minden tünet együtt van amit nehéz elviselni. Gyakran úgy érzem éhezik a szerveztem de hiába eszem nem érzem hatását. én már mindenre gondoltam chron (leginkább) felszívódási zavar hasnyálmirigy elégtelen működése epe máj vékonybél valamilyen betegségei De akkor miért nem látják tükrözésen ct a baj okát? de valami van mert érzem. Milyen vizsgálatokat tudnánk csináltatni hogy kiderüljön a bajom. Ha önhöz magánúton elmennék tudna nekem segíteni?

Dr. Plósz János válasza hasmenés témában

Mindenképp érdemes lenne széklettenyésztést, vizsgálatot végeztetni, akár 3x egymás után (bacter, parazita, vírus is) . Egy hasi MR vizsgálat segíthet vékonybelet érintő elváltozások diagnosztizálásában. A hasnyálmirigy-elégtelenség kimutatására székletből elasztáz enzim mérése alkalmas. Ezeket a vizsgálatokat nagy gastroenterológiai centrumban tudja elérni (magánúton nem megy) .

Kérdés: 2016. január 11., 13:21; Megválaszolva: 2016. január 11., 14:20
Kérdések és válaszok: Egyéb
Vizes hasmenés
Tisztelt Doktor Úr! A problémám 2017-ben kezdődött napi ötször hatszor volt hasmenéses székletem és eltartott 2-3 hónapig, utána normalizálodott...
Hasmenés rendszeresen
Tisztelt Doktor Ur. Hónapok óta tartó hasmesésem van.Ez szinte rendszeresen a reggeli órákban jelentkezik, hirtelen székelési ingerrel, majd először...
Rendszeres hasmenés
Tisztelt Doktor Úr! Kb. 20 éve küzdök rendszeres hasmenéssel. Kb. 27-28 évesen eltávolították az epehólyagom. 20 évvel ezelőtt a Kreon 2000 nevű...
Visszatérő hasmenés
Tisztelt Doktor Úr! 2016 márciusában diagnosztizáltak nálam rosszindulatú hererákot. Abban a hónapban volt két műtétem, majd 4 kúra BEPA...
Emésztési/Székelési problémák
Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban...