• Gyógyszerkölcsönhatás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor ùr! Kardiológus magnerot tablettát írt fél. Szedem egy hete de nagyon ég a gyomrom tőle. Refluxos panaszaim miatt esomeprazol 20 mgos tablettát szedek de elfelejtettem megemlíteni neki. Szedhetem a két gyógyszert együtt? Köszönöm Krisztina

        Dr. Plósz János válasza a magnézium témában

        Szedhető együtt a két készítmény, de a savcsökkentő rontja a magnézium felszívódását, a magnerot pedig okozhat gyomor-bélrendzeri mellékhatást. Érdemes más típusú magnézium-készítményt is kipróbálni, esetleg magnézium-tartalmú ásványvízzel helyettesíteni.


        Kérdés: 2015. december 15., 19:57; Megválaszolva: 2015. december 15., 20:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Plósz János doktor úr! A következő problémával fordulnék önhöz! Már tavaly novemberben megírtam önnek, hogy kb másfél hétig normális széklet mellett állandó székelési ingerem volt, ami egyik napról a másikra rendeződött....