Magnézium szedés

Tisztelt Doktornő! Magnézium pótlásról szeretnék kérdezni . Az én helyzetem jelenleg úgy néz ki, hogy eléggé szorongok, illetve talán depressziós is vagyok (ebben nem vagyok biztos) . Reggel/délelőtt szoktam bevenni egy Magne B6 ot. Olvastam, hogy ez az állapot eléggé fogyasztja a magnéziumot. Az lenne a kérdés , hogy azzal árthatok-e, ha este még beveszek egy 250mg os Béres magnéziumot. Annyit szeretnék hozzá tenni, hogy mióta ez az állapot fennáll, mintha az átlagosnál többet járnék WC re , pl. megiszok egy pohár vizet, 1 órán belül általában mennem kell WC re, nem mindig, de elég gyakori jelenség és hogy ez is befolyásolhatja-e a magnézium szintet a szervezetben? Laborban voltam ott ezeket az értékeket kaptam: (1 hónapja volt kb.): -Magnézium: 1.02 mmol/l -Kálium: 3.78 mmol/l (kicsit határ érték alatt van) -Nátrium: 140.3 mmol/l -Kalcium: 2.45 mmol/l Választ előre is köszönöm!

Dr. Szanyi Andrea válasza Magnézium témában

Kedves Kérdező!

Napi kétszeri magnézium szedését feleslegesnek gondolom, de valószínűleg nem árt vele. A gyakori vizelési inger önmagában nem csökkenti a magnézium szintet. Lehetséges, hogy a feszültséggel vagy a téli időjárással van kapcsolatban.

Dr. Szanyi Andrea
Dr. Szanyi Andrea belgyógyász, háziorvos, geriáter
Kérdés: 2021. február 20., 18:03; Megválaszolva: 2021. február 21., 19:36
Kérdések és válaszok: Egészséges élet
Meddig
Meddig lehet magne b6 szedni, hány hó pnapig tanácsolja? , picit feszültebb vagyok mostanában és azért kezdtem el szedni egy ismerösöm javaslatára...
Magnézium
Tisztelt Doktornő, Doktor Úr! Másfél hónapja szedek napi egy magnéziumot, már csak pár szem van a dobozban. Azt szeretném Öntől kérdezni, hogy...
Laktóz és fruktóz intolerancia...
POTS - Az állapot, amire minden orvos...
Lehetséges cukorbetegség ?