Laboreredmény

Kedves Doktor nő! Ma kaptam meg a laboreredményemet és azt szeretném megtudni, hogy a Eosinophil értékem 7, 00, szérum húgysav 366 ill. a Trombocyta érték 459 lett. Ez adhat okot aggodalomra? Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza laborlelet témában

Kedves Kérdező!

Bármilyen laboratóriumi leletet csak a tünetekkel vagy panaszokkal együtt lehet helyesen értékelni.

A magasabb eosinophil szám hátterében leggyakrabban alllergiás megbetegedés áll, de például bélférgesség esetén is lehet magasabb az értéke. Amennyiben nincs semmilyen panasza, akkor nincs oka aggodalomra. Az enyhén emelkedett húgysavértéknek önmagában nincs jelentősége. A thrombocyta szám szintén a határon van, különösebb aggodalomra ez sem ad okot. Ha panaszokat, tüneteket nem okoznak, javasolnám a fenti értékek kontroll vizsgálatát kb. fél év múlva, de a vizsgálatot kérő orvossal beszélje meg a leletet.

Kérdés: 2015. november 25., 15:24; Megválaszolva: 2015. november 29., 09:18
Kérdések és válaszok: Egyéb
Alacsony vizelet kreatinin szint
Kedves Doktornő! A segítségét a csatolt laboreredményen lévő értékek értelmezésében kérem. Hisztamin intolerancia gyanúja miatt vizsgálták...
Dr orosz dániel
Üdvözlöm! Vérvétel eredményemmel kapcsolatban lenne kérdésem, volt benne néhány eltérés és szeretném tudni hogy ennek mi lehet az oka. eGFR-EPI...
Véreredmény
Tisztelt Doktornő! Pénteken voltam vérvételen az alábbi adatoknál van eltérésem: NEU% 49,90% az etedményem. (Referencia tartomány: 50,00-70,00) ....
Labor lelet!
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Ma kaptam meg a labor eredményem, mely a Háziorvosom szerint "nagyon jó"! Ennek nagyon örülök, de érdekelne, hogy az...
labor eredmény, vizelet kalcium
Kedves Doktornő, labor-eredményemben egyetlen problémásnak jelzett érték lett, a kalcium-vizelet 8,8mmol. (A kalcium-kreatinin hányados, illetve a...