Hasi fájdalom

Doktor úr! 2012 óta van jobb bordaív alatti fájdalmam, ami időnként bal oldalon is jelentkezik! Székletem normális, bár vannak időszakok kb 2 havonta 3-4 nap amikor egy nap 3-4x kell wc-re mennem, ilyenkor lazábbnak mondanám a székletet.Nem tudom ételhez kapcsolni.Nem dohányzom, nem iszom! Érdemben volt labor vizsgálat, uh, ct 2x, gastroscopia 2x, és 2013 áprilisában teljes colonoscopia minden esetben negatív eredmény született! Dicetel szedése javasolt, de nem veszek tőle észre változást! Azt szeretném tudni mit tanácsol, hova fordulhatnék segítségért? Illetve a colonoscopia ha negatív volt 2, 5 éve, akkor a daganatos vastagbél milyen arányban zárható ki? A családban korábban nem volt vastagbél daganatos beteg! Milyen időközönként célszerű a colonoscopiat megismételni? Utolsó uh 2015.10.06., Ha piros gyümölcsös üdítőt iszok, attól lehet másnap sötét a székletem? Köszönöm válaszát

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza hasi fájdalom témában

Teljesen negatív colonoscopos vizsgálat 5 évig garantálja, hogy rosszindulatú folyamat nem alakul ki. A bevitt étel jelentősen befolyásolja a széklet színét, a piros gyümölcsök képesek sötétre színezni a székletet. A panasz javítására pre- és probiotikum legalább 1 hónapos használatát, rendszeres, gyakori, kis étkezéseket valamint rendszeres testmozgást javasolnék.

Kérdés: 2015. október 08., 10:53; Megválaszolva: 2015. október 09., 08:18
Kérdések és válaszok: Egyéb
Alhasi fájdalom
Kedves Doktornő! Alhasi-hasi fájdalmaim már hónapok óta tartanak. Ezek a vizsgálatok történtek sorrendben: -Ultrahang: bal oldali...
irritábilis bél szindróma
gyomorfájás
Tisztelt Doktor Úr! Szeretném a szakvéleményét kikérni a panaszaimmal kapcsolatban. Hónapokkal ezelőtt a házi orvosomat felkerestem, mert gyakran...
Alhasi fájdalom és jobb alhasi is.
Szépnapot. Kb 2hete már hogy a köldököm alatt alhas tájékán és a jobb alhasnál fájdalmam van. Láz hányinger székletrekedés nincs.