Meningococcus b védőoltás

Kedves Doktorno, Mivel terhessegem elott strepctococcus agalacticae fertozesem volt, igy valoszinu hordozo maradtam, es ugy tudom hogy ez okozhatott volna akar agyhartyagyulladast is gyermekemnel ha megfertoztem, igy kulonos figyelemmel olvasom az agyhartyagyulladasra vonatkozo cikkeket, leirasokat. Gyermekem tunetmentes, egeszseges csecsemo, szules alatt antibiotikumot nem kaptam. Az agyhartyagyulladas ellen most bevezetett Bexesro vedooltas On szerint mennyire megbizhato? Szeretnem beoltatni gyermekem, de aggaszt hogy nem jelent 100%os vedelmet, illetve hogy meg csak 1 eve van forgalomban az injekcio- lehetnek olyan mellekhatasok amik csak kesobb jonnek majd csak elo? Mennyi ideig nyujt vedelmet es kesobb kell e meg emlekezteto injekciot beadatni a 12 honapos ismetlesen felul? On hogyan jarna el ezzel az opcionalis vedooltassal kapcsolatban? Varom megtisztelo valaszat, Egy aggodo anyuka

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Balogh Andrea válasza Bexero témában

Kedves Kérdező!

Ez még nagyon új védőoltás tapasztalatom még nincs vele viszont sok éve oltok már gyerekeket idestova 17 éve és még soha egyetlen gyermeknél sem volt a szokásosan jelentkező láz, bőrpír, duzzanat stb-n kívül egyéb probléma. Ezek az oltások pedig amik már újabbak különösen jók, megbízhatóak. Az oltást ha fél éves kor alatt 3x kapja meg a gyermek 1x kell emlékeztető oltásban részesíteni 12 és 15 hónapos kor között, egyéb ismétlésre vonatkozóan egyenlőre nincs szakmai leírás.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2015. október 06., 09:36; Megválaszolva: 2015. október 06., 20:14
Kérdések és válaszok: Egyéb
Beadassam a bexsero b- t a...
Kedves Doktornő! Kisfiam 4 hónapos. A gyerekorvosunk ajánlott 2 agyhártya gyulladás ellen i oltást. Az egyik a bexsero b. Azt mondta nekem h drága. De...
Laboreredmény
Labor eredmény véleményezése
Oltási dilemma
Pszihés viszketés