HCG és prolaktin szint

Tisztelt Doktor úr! Szeptemberben késett 1 hetet a menstruációm és amikor megjött, nagyon erős volt és nagy vérdarabok távoztak. Csináltattam az 1 hét alatt egy vérvételt, ahol a HCG szint 24.63, a prolaktin szint 32.15 volt. Ez lehetett terhesség? Tegnap voltam egy nőgyógyásznál, aki azt mondta, hogy ezek "csak" labor értéke és ne foglalkozzak vele! Köszönettel Tóth Anita

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza Egyéb témában

Prolaktin

Terhesség folyamán elősegíti a mell növekedését és a tejtermelést. Azonban nem terhesekben is termelődik prolaktin, amelynek mennyisége a ciklus során változó. Emelkedett prolaktinszint mellett a ciklus teljesen elmaradhat, akár meddőséget okozva.

hCG

A humán koriongonadotrop hormon (hCG) nem csak terhesekben fordul elő. Szintje a ciklus során az ovulációt megelőzően megemelkedik. Hatása megegyezik az LH-val, a már kialakult tüszőnél tüszőrepedést vált ki, a gyógyászatban is ovuláció beindítására használják. Mennyisége terhesség esetén megnő, a terhesség korai szakaszában a sárgatest működésének fenntartása a feladata, így a progeszteron és ösztrogéntermelés is magas szinten marad, és nem következik be újabb menstruáció. A terhességi tesztek is általában a vizelet hCG tartalmának kimutatásán alapulnak.

A leírt hormon értékek a peteérés hiányát jelzik, ezért az ösztrogén hormon hatására a méh nyálkahártya jobban megvastagodik.Ez a bővebb, darabos vérzés oka.

Biztonsági okból terhességi teszt végzése javasolt, az nem valószínű..

Kérdés: 2015. szeptember 23., 14:02; Megválaszolva: 2015. szeptember 24., 22:44
Kérdések és válaszok: Egyéb
Lehet baja?
Császármetszés utáni menzesz
vizes folyás
Ez mit jelezhet? Terhesség...
A ciklus és a lencse