Kérem segitsen

Tisztelt Dr Plósz János! 5 hónapja folyamatosan tompán fáj a hasam alja jobb oldalon, ha szilárd ételt kell emésztenem éles görcsös hasogató fájdalmaim vannak. Néha véres székletem és hőemelkedésem is van. Székletvizsgálat kimutatta, hogy nincs bennem jó baktérium, ezért probiotikumot szedek. Ct eredmény: mérs.hepatomegalia, Diverticulis sigme, Enteritisre utalo indirekt jelek. Colonoscopia vélemény: Melanosis coli, Diverticilosis sigmatis volt. Munkámat nem tudom ellátni, mivel fizikailag gyenge vagyok. Ha eszek éjszaka erőssen izzadok, ha csak vizet iszom nincs ilyen gond. Nem tudom mitt tegyek, kérem ha lehet segitsen. Köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza hasi fájdalom témában

A normál bélflóra hiánya okozhat panaszokat, emiatt érdemes többféle pre- és probiotikumot is kipróbálni, a leginkább kedvezőbbnek bizonyulót tartósan használni. Ha a colonoscopia teljes volt, akkor a vastagbél-gyulladás illetve vastagbél eredetű rosszindulatú folyamat kizárható (ha nem, kellene egy teljes vizsgálat) . A diverticulosis is okozhat panaszokat, erre érdemes lehet megpróbálni csak a bélben ható antibiotikumot szedni (Normix 2x2, min. 5 napig) , valamint a panaszok szűntéig rostszegény diétát tartani.

Kérdés: 2015. március 04., 12:37; Megválaszolva: 2015. március 04., 14:25
Kérdések és válaszok: Egyéb
Laboratóriumi eredmény
Lenyeltem!
Serum Calcium
Vérhigító oltásra
Lehet COVID utóhatás?