Mit tegyek?

Kedves Doktor/Doktornő! Teljesen tanácstalan vagyok, mert nem tudom mit kezdhetnék magammal, mi a teendő. A problémám az, hogy 178 centiméterrel, huszonkét éves korommal, még mindig csak 55 kg vagyok. Az emésztésem igen gyors, amióta az eszemet tudom, ilyen vékony vagyok. Egy teljes vérképet csináltattam a múltkor, elmentem a körzeti doktornőhöz, de a papírt otthon hagytam. Ő azt mondta, "Teljesen normális az, hogy ilyen korban (22) az ember 55 kg." Én úgy gondolom, épp elméjű, nem hogy orvos, EMBER nem mond ilyet. A körzeti aztán szabadságon volt, igaz, amikor csak átfutotta a papírt (nem nézte meg részletesen) , mondta, a "pajzsmirigyemmel van valami" - és ennyi, nem fejtette ki. Tegnap előtt az asszisztensének adtam oda a papírt, aki közölte velem: "Teljesen negatív." Ezek után csodát nem várhatok tőlük, de azért persze mindent elkövetek annak érdekében, hogy megtudjam: mi a bajom? Mert ez nem normális, hogy 55 kg vagyok (vagy talán még ennyi sem, hacsak nem csal az itthoni mérlegem...) még mindig, 22 évesen. Ön mit ajánl? Hova forduljak olyan kivizsgálásra, ahol megtudhatom, hogy miért nem vagyok képes hízni? És mi a véleménye arról, hogy 22 évesen (még mindig, mert ez sajnos SOHA nem volt másképp) , 178 cm-el 55 kg vagyok? Szerintem ez egyáltalán nem egészséges. Lehet, hogy pajzsmirigy felülműködésem vagy túltengésem van? Remélem nem egyéb, komolyabb baj, ami miatt soha sem lehetek már... "testesebb". Tisztelettel: kétségbeesett fiú.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pászthory Erzsébet válasza soványság témában

Kedves Kérdező!

Első lépésben a pajzsmirigy-túlműködés mindenképpen kizárandó, ebben a tekintetben levele elég bizonytalan információkat tartalmaz.

Ha biztosan nincs pajzsmirigy-betegség, esetlegesen emésztőszervi, felszívódási zavar lehetősége merül fel, ezt pedig gasztroenterológus szakorvossal tudja megbeszélni.

A soványság persze lehet alkati dolog is, ami önmagában nem baj, de a rendszeres sportolás sokat segíthet (ez persze mindenkire vonatkozik) .

Üdvözlettel:

Dr Pászthory Erzsébet

Dr. Pászthory Erzsébet
Kérdés: 2014. július 25., 19:30; Megválaszolva: 2014. július 27., 18:09
Kérdések és válaszok: Egyéb
Belgyószászati tünetek
Szép napot! Tavaly nyáron kezdődött a problémám, akkor minden reggel hányingerrel keltem és ha ettem vagy ittam valamit azonnal ki is hánytam...
Súlyprobléma
Tisztelt WEBBeteg! A következő problémával fordulok önökhöz. 22 éves férfi vagyok, 185 cm magas és ez mellé 61 kg testsúly...
HÍZNI SZERETNÉK
KEDVES DOKTOR ÚR! HÍZNI SZERETNÉK, DE A KB. 10 ÉVE TARTÓ REFLUXOM, (LAKTÓS ÉRZÉKENYSÉGEM) ÉS AZ EBBŐL ADÓDÓ FOLYAMATOS HASFÁJÁS, GÖRCSÖK ...
Mitol lehet ez?
Tisztelt doktorur/no! 18 eves vagyok 164cm 44 kilo. Azzal a problemaval jottem, azt vettem eszre magamon egy ideje hogy sokat eszem, de kozbe vagy utana...
Nem tudok hízni mit tegyek? Hogy...
Üdv 20 éves leszek szeptemberben.Kórosan sovány 60 kg és 175 cm magas.és ha sikerül felhíznom de aztán elég hamar le tudom adni mit tehetnék hogy...