Súlyprobléma

Tisztelt WEBBeteg! A következő problémával fordulok önökhöz. 22 éves férfi vagyok, 185 cm magas és ez mellé 61 kg testsúly társul. Problémám, hogy testsúlyom vagy stagnál, vagy rohamos iramban csökken. Rendszeresen járok edzeni (súlyzós edzés) , emellett napi 8 órában dolgozom. A táplálkozásomra mindig is odafigyeltem. Napi szinten számolom az edzéseim miatt az elfogyasztott ételekkel bevitt tápanyagot (kcal, fehérje, szénhidrát, zsír) . Minden próbálkozásom ellenére, azonban nem sikerül nagyobb súlygyarapodást elérnem, vagy ha sikerül is egy keveset, pl egy apróbb betegség esetén, ami akadályoz az edzésben vagy a megfelelő étrendben pl diéta esetén, azonnal visszafogyom a hetek alatt küzdelemmel felszedett kilókat, olykor még többet is. 67 kg fölé, még nem sikerült eljutnom akármilyen kitartóan próbálkoztam, s még ezt a 67 kg-ot is szigorú odafigyeléssel tudtam csak megtartani. Megkértem a háziorvosomat, hogy küldjön el vérvizsgálatra, és nézzük meg a pajzsmirigyem működését, viszont az teljesen a normál értéket mutat a lelet alapján. Tanácstalanul állok, merre tovább, hogyan tudnék ezen segíteni. A fogyások és alacsony testsúly miatt, minden nap egyre gyengébbnek érzem magam. Állandó fejfájás, kimerültség, mintha semmit sem aludnék. Romlik a koncentrációs képességem is ezekből adódóan. Immunrendszerem megerősítése érdekében, minden nap Béres csepp extrát szedek a hozzá járó C vitaminnal együtt. Kérem adjanak tanácsot, milyen irányba induljak el, milyen szakorvoshoz forduljak problémámmal! Válaszukat előre is köszönöm! Tisztelettel: U.R

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza soványság témában

Kedves Kérdező!

Az eddig elvégzett vizsgálatokkal a pajzsmirigy túlműködésen felül gondolom kizárták a vérszegénységet és a cukorbetegséget is, történt CRP vizsgálat, mely esetleg utalhat gyulladásra illetve bizonyos krónikus betegségekre is. Amennyiben nem, akkor ezeket el lehet végeztetni. Javasolnék még egy mellkas röntgen vizsgálatot is. A soványsága lehet alkati is, nem kell mindig betegséget keresni e mögött, ha a közérzete, aktivitása megfelelő. Fáradékonyságát okozhatja alvászavara is. Ennek hátterében viszont feszültség, szorongás is lehet.

Kérdés: 2016. február 15., 16:18; Megválaszolva: 2016. február 16., 21:05
Kérdések és válaszok: Egyéb
Belgyószászati tünetek
Szép napot! Tavaly nyáron kezdődött a problémám, akkor minden reggel hányingerrel keltem és ha ettem vagy ittam valamit azonnal ki is hánytam...
HÍZNI SZERETNÉK
KEDVES DOKTOR ÚR! HÍZNI SZERETNÉK, DE A KB. 10 ÉVE TARTÓ REFLUXOM, (LAKTÓS ÉRZÉKENYSÉGEM) ÉS AZ EBBŐL ADÓDÓ FOLYAMATOS HASFÁJÁS, GÖRCSÖK ...
Mitol lehet ez?
Tisztelt doktorur/no! 18 eves vagyok 164cm 44 kilo. Azzal a problemaval jottem, azt vettem eszre magamon egy ideje hogy sokat eszem, de kozbe vagy utana...
Mit tegyek?
Kedves Doktor/Doktornő! Teljesen tanácstalan vagyok, mert nem tudom mit kezdhetnék magammal, mi a teendő. A problémám az, hogy 178 centiméterrel...
Nem tudok hízni mit tegyek? Hogy...
Üdv 20 éves leszek szeptemberben.Kórosan sovány 60 kg és 175 cm magas.és ha sikerül felhíznom de aztán elég hamar le tudom adni mit tehetnék hogy...