Miért reszketek ha nem eszek 3-4 órán belül?

Tisztelt Doktor úr/nő. A problémám összefoglalva, tömören a következő: ha nem eszek 3-4 órán belül az utolsó étkezéshez viszonyítva, remegni kezdek, érzem, hogy gyengülök, főleg a lábaimban és a karomban érezhető. Szédülés is van. Ezt már több mint 4 éve megfigyeltem. Először is elmondom, hogy voltam áprilisban vérvizsgálatra és az orvosom szerint kitűnő a vérképem. (végül is pánikbetegség lett ebből, nem ezzel a gonddal fordultam orvoshoz) . Hogy jól érthető legyen, elmondom egy átlagos napom. Felkelek reggel 5-kor, első dolgom a reggeli, pl. két szelet vajas-mézes kenyér. Elmegyek dolgozni (nyomdász vagyok) de 9 óra körül már érzem ezt a remegés-szédülés-gyengülés dolgot. Ha ilyenkor megeszek egy szelet lekváros kenyeret, 20 percen belül újra semmi bajom. Eddig oké, 10 órakor van a szünet, kitűnő az étvágyam, eszek rendesen ilyenkor de ha a 13 órai szünetben nem eszek megint valamit, a műszak végére (16 óráig tart) megint jelentkezik ez a dolog. Szerintem ez nem rendes. Van kollégám aki elmondása szerint nem reggelizik még sincs semmi baja 10-ig. Én nem is tudom mi lenne velem ha reggel 8-kor nem ennék valamit. Egyszer hagytam, hogy "lássuk mi lesz" de rohamosan erősödött a szédülés és a remegés is. Aztán muszáj volt ennem mert féltem, hogy elájulok. Már annyira megszoktam, hogy hétköznapokon mindig van nálam csoki, ropi, keksz, nápolyi vagy bármi ami ehető. Amúgy rendesen és változatosan étkezek, rengeteg gyümölcs, méz, zöldség az étlapomon. Délben leves és második rendesen. Nem élek gyors kajákon, nem dohányzom. Amúgy SSRI antidepresszánst szedek, paroxetint, 20mg-ot de jóval e gyógyszer szedése előtt megvolt már ez a tünet. Érdekes, hogy a vérképem rendben volt. Sőt, az orvos elmondása szerint kifejezetten jó. Szerintem ha reggel nem ennék és úgy mennék dolgozni, a 10 órai szünet előtt elvinne a mentő. Ezt komolyan mondom. Tudna valamit erről mondani? Mi lehet ez? Köszönöm szépen.

Dr. Szanyi Andrea válasza remegés témában

Kedves Kérdező!

A leírtak alapján Önnél valószínűleg gyorsan lecsökken a vércukorszintje, ún. hipoglikémiája lesz. Ez a reaktív hipoglikémia, amikor étkezés után szénhidrátfogyasztás ellenreakciójaként jelentkezik az alacsony vércukorszint. A túlzott inzulintermelés is okozhat hipoglikémiát. Javasolnám a rosszullét során a vércukorszint mérését, valamint további ez irányú kivizsgálását, vércukorterhelés, inzulinszint vizsgálatát. Addig is próbáljon, ahogy eddig is, gyakran étkezni, de ennek során inkább lassabban bomló szénhidrátokat fogyasszon, mint például rozskenyér, barnakenyér, barnarizs stb.

Kérdés: 2013. december 15., 19:17 ;Megválaszolva: 2013. december 17., 21:13
Kérdések és válaszok: Egyéb
Mononucleosis, gócos mandula, covid
Tisztelt Doktornő/Úr! Lassan egy éve volt egyszerre egy covid + mononucleosis infectiosa fertőzésem (mindkettő igazolt) és bár elég jól...
Mi lehet a háttérben?
Tisztelt Doktornő! Egy igen bonyolult és komplex problémával kapcsolatban fordulok Önhöz. Jelenlegi panaszaim március elején kezdődtek...
általános rosszullét
váratlanul és rendszertelenül fellépő rosszullét, ami abból áll: minden végtagomban gyengeség, lüktető sziborgás, kontrolálhatatlan...
Rángatózás
Jó napot! kb. 1 hónapja kezdődött, hogy a ball szemem ball sarkában, a bőr alatt, remeg valami ideg. Szinte állandó, napi jellegzetességgel...
borzongas, libabor, remeges
Tisztelt Doktor Ur/No! Naponta tobbszor ismetlodo, orakig tarto remegest, borzongast erzek es az egesz testemen libabor keletkezik.Rettenetesen fazok...