Mononucleosis, gócos mandula, covid

Tisztelt Doktornő/Úr! Lassan egy éve volt egyszerre egy covid + mononucleosis infectiosa fertőzésem (mindkettő igazolt) és bár elég jól átvészeltem (nem voltam lázas) de kb 1-2 hónapra rá több féle tünet jelentkezett. Ezek közül a legtöbb idővel elmúlt (magas vérnyomás, nehézlégzés) . Viszont megmaradt egy azóta tartó kar fájás, feszülés, remegés a jobb karomban. A finomabb mozdulatoknál jön elő főképp mint az írás vagy egér használat. Érdekes módon nem mindig. Stressz hatására mindig előjön fokozottan. Egy hónapja körülbelül egy gyenge szédülés is van de nem tudom, hogy van-e összefüggés. Továbbá kiderült, hogy előhozott nálam valamelyik betegség egy gyenge asztmát és a mandulám gócosan be van azóta gyulladva (fül-orr gégész állapította meg) amire a folyamatos magas AST érték (500-600 körüli) és a torokból kitenyészett streptococcolus aureus utalt. Mandula műtétem lesz a közel jövőben. A kérdésem pedig az lenne, hogy a leírtak alapján további kivizsgálás érdemes lenne-e és ha igen milyen szakorvost keressek fel?

Dr. Szanyi Andrea válasza remegés témában

Kedves Kérdező!

Panasza a lezajlott Covid fertőzéssel lehet, hogy összefügg. Javaslom, keressen fel neurológus szakorvost.

Dr. Szanyi Andrea
Dr. Szanyi Andrea belgyógyász, háziorvos, geriáter
Kérdés: 2022. február 14., 18:23; Megválaszolva: 2022. február 17., 20:10
Kérdések és válaszok: Egyéb
Mi lehet a háttérben?
Tisztelt Doktornő! Egy igen bonyolult és komplex problémával kapcsolatban fordulok Önhöz. Jelenlegi panaszaim március elején kezdődtek...
általános rosszullét
váratlanul és rendszertelenül fellépő rosszullét, ami abból áll: minden végtagomban gyengeség, lüktető sziborgás, kontrolálhatatlan...
Miért reszketek ha nem eszek 3-4...
Tisztelt Doktor úr/nő. A problémám összefoglalva, tömören a következő: ha nem eszek 3-4 órán belül az utolsó étkezéshez viszonyítva, remegni...
Rángatózás
Jó napot! kb. 1 hónapja kezdődött, hogy a ball szemem ball sarkában, a bőr alatt, remeg valami ideg. Szinte állandó, napi jellegzetességgel...
borzongas, libabor, remeges
Tisztelt Doktor Ur/No! Naponta tobbszor ismetlodo, orakig tarto remegest, borzongast erzek es az egesz testemen libabor keletkezik.Rettenetesen fazok...