Okozhatja túladagolás?

Tisztelt doktor úr! Az történt, hogy ismerösöm (20/f) bevett június végefelé kb 10-15db triapridalt. Emiatt légszomjatt kapott, és folyamatosan elaludt, rémálmok kiséretében. Fél álomnak tudja leírni. Kb 1 napig nem tudott rendesen ébren maradni huzamosabb ideig. Orvos nem látta ekkor. Lábon kihúzta. Ezután 1 hétig fulladott csak enyhébben. Többet nem tudok írni erről. Erre rá kb 1,5 hónapra elkezdett remegni a keze jobban. (mindig remegett minimálisan) Erre rá 1-1,5 hónapra pedig elkezdett kialakulni enyhe kognitív zavara. (nem találja a szavakat, felcseréli őket és a neveket is+rövidtávú memória zavara lett, belassult, és folyamatosan álmos) . Lehetséges, hogy a gyógyszer túladagolás miatt alakult ez ki? Szorongásos depresszióval van diagnosztizálva. Pcihiáter látta. Neurológusnál járt ahol nem mondta el az esetet és jelenleg MR-ire vár. Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fehér Gergely válasza remegés témában

Kedves Kérdező!

Ennyiből nehéz bármit is mondani. Mindenesetre nem szokványos 10-15 db gyógyszer bevétele, mindenképpen súlyos pszichiátriai állapotot jelez. Javaslom, hogy konzultáljanak pszichiáterrel, szükség esetén osztályos felvétel is indokolt lehet, akár neurológiai konzíliummal egybekötve. Képalkotó vizsgálat mindenképpen indokolt.

Üdvözlettel:

Fehér Gergely

Dr. Fehér Gergely
Kérdés: 2021. november 03., 07:05; Megválaszolva: 2021. november 12., 16:43
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Remegés és Fájdalom
Tisztel Dr. Úr. A párom Nagymamája 108 éves Német Hölgy. Napi gyakorisággal remeg. És a hasából induló fájdalomra panaszkodik, mondhatni...
Remeg a lábam
Üdv, Eva vagyok, 18 éves és van olyan amikor körülbelül 10-15 percet állok egy helyben akkor a bal lábam remeg pár percig..de volt már rá...
Remegés
Tisztelt Doktor Úr. A kisfiam 10 hónapos már két hónapja a bútorok mellett jár, nagyon boldog jókedvű jó étvágyú és érdeklődő baba. A fogai...
Éjjeli agyi görcs érzés
Múlt sok napi bulizás és sok alkohol ivás után nagy alváshiányt éreztem és mégis nehezen aludtam eléjjeli alvászavarom volt. Mikor elaludtam nagyon...
láb, kéz remegés
Udvozlom! Erdeklodni szeretnek hogy eszre vettem magamon hogy a kezem es a labam remeg! Kb 1-2hete kezdodott el ez a remeges orvosnal meg nem voltam mert azt...