Asactal - alga szedése

Tisztelt Doktor Úr! Szeretném megkérdezni, hogy az, aki vérhígítót, pl.: Asactalt szed, elkezdhet-e egy Chlorella zöldalga kúrát, mivel a klorofil tartalmú ételeket nem javasolták étkezésre, nehogy megzavarja a vérhígító hatását. Akkor életem végéig kerülnöm kell a spenótot, salátát........ és tisztító kúrát sem végezhetek? Azért is szükséges lenne, mert fájnak az ízületeim (vállam, forgóim) és ahogy olvastam az interneten, még ízületi gyulladáscsökkentőt sem szedhetek az Asactal mellett. Mi lenne a megoldás az ízületeim fájdalmának és gyulladásának csökkentésére? Jelenleg egy kenőcs használt: a Nicoflex, de ez csak a tünetek gyors javítására szolgál. Az ízületeket belülről nem gyógyítja. Próbálkoztam már Kurkumával, kicsit javított, (de azt sem szedhetem a vérhígító miatt, amit szintén most olvastam az interneten) . Szintén teljes kúrát csináltam a Proenzi 3-ból, alig használt valamit. Most olvastam egy 8600 Ft-ot könyvről, amelyben olyan módszert ír le a Kínából hazatért hölgy, ami állítólag meggyógyít, de ki tudja! Arthro Guard Liquid hirdetésén is gondolkodtam, amely MSM-ET, GLÜKOZAMINT, KONDROITINT, KOLLAGÉNT ÉS HIALURONSAVAT TARTALMAZÓ FOLYÉKONY ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ FORMULA. Nem tudom, hogy ezek használnak-e, érdemes-e a sok pénzt beruházni, vagy csak "kamu" az egész. Lehet-e a rendszeres mozgáson kívül és némi étrendváltozáson túl reménykedni valamiben, ami segít? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: P Józsefné

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza acetilszalicilsav témában

Tisztelt Kérdező!

Az Asactal hatóanyaga acetilszalicilsav. Az étrendi megkötések (pl. az Ön által is írt saláta stb) a K vitamin antagonista véralvadásgátló készítmények (pl. syncumar)szedésénél fontosak. Más nem szteroid gyulladáscsökkentőkkel együtt alkalmazva az Asactalt, valóban megnőhet a mellékhatások előfordulása, ezért kell orvosi javaslatra és felügyelet mellett szedni azokat, de nem teljesen ellenjavalltak, hanem elővigyázatosságot igényelnek. Javaslom, hogy ízületi panaszainak kezelését és a gyógyszer kölcsönhatásokat reumatológus orvosával beszélje meg, bizonyára tud ajánlani Önnek hatékony gyulladáscsökkentő-fájdalomcsillapítót valamint fizikoterápiát. A Chlorelláról sajnos nem találtam orvosi szempontból értékelhető információt.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2013. szeptember 03., 00:06; Megválaszolva: 2013. szeptember 03., 19:29
Kérdések és válaszok: Egyéb
Nyelőcső vagy légcső görcs?
Emelkedett ferritin
Kedves Doktor Úr/Nő! Párom vérképében az alábbi emelkedett értékeket kaptuk: Ferritin: 533; GGT: 93; GPT: 54. Akkor a háziorvos javaslata az volt...
Nyelőcsővel lehet a baj?
Pecsétviaszgomba fogasztása
Labor leletek értelmezése