Asactal - alga szedése

Tisztelt Doktor Úr! Szeretném megkérdezni, hogy az, aki vérhígítót, pl.: Asactalt szed, elkezdhet-e egy Chlorella zöldalga kúrát, mivel a klorofil tartalmú ételeket nem javasolták étkezésre, nehogy megzavarja a vérhígító hatását. Akkor életem végéig kerülnöm kell a spenótot, salátát... és tisztító kúrát sem végezhetek? Azért is szükséges lenne, mert fájnak az ízületeim (vállam, forgóim) és ahogy olvastam az interneten, még ízületi gyulladáscsökkentőt sem szedhetek az Asactal mellett. Mi lenne a megoldás az ízületeim fájdalmának és gyulladásának csökkentésére? Jelenleg egy kenőcs használt: a Nicoflex, de ez csak a tünetek gyors javítására szolgál. Az ízületeket belülről nem gyógyítja. Próbálkoztam már Kurkumával, kicsit javított, (de azt sem szedhetem a vérhígító miatt, amit szintén most olvastam az interneten). Szintén teljes kúrát csináltam a Proenzi 3-ból, alig használt valamit. Most olvastam egy 8600 Ft-ot könyvről, amelyben olyan módszert ír le a Kínából hazatért hölgy, ami állítólag meggyógyít, de ki tudja! Arthro Guard Liquid hirdetésén is gondolkodtam, amely MSM-ET, GLÜKOZAMINT, KONDROITINT, KOLLAGÉNT ÉS HIALURONSAVAT TARTALMAZÓ FOLYÉKONY ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ FORMULA. Nem tudom, hogy ezek használnak-e, érdemes-e a sok pénzt beruházni, vagy csak "kamu" az egész. Lehet-e a rendszeres mozgáson kívül és némi étrendváltozáson túl reménykedni valamiben, ami segít? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: P Józsefné

Dr. Árki Ildikó válasza acetilszalicilsav témában

Tisztelt Kérdező! Az Asactal hatóanyaga acetilszalicilsav. Az étrendi megkötések (pl. az Ön által is írt saláta stb) a K vitamin antagonista véralvadásgátló készítmények (pl. syncumar)szedésénél fontosak. Más nem szteroid gyulladáscsökkentőkkel együtt alkalmazva az Asactalt, valóban megnőhet a mellékhatások előfordulása, ezért kell orvosi javaslatra és felügyelet mellett szedni azokat, de nem teljesen ellenjavalltak, hanem elővigyázatosságot igényelnek. Javaslom, hogy ízületi panaszainak kezelését és a gyógyszer kölcsönhatásokat reumatológus orvosával beszélje meg, bizonyára tud ajánlani Önnek hatékony gyulladáscsökkentő-fájdalomcsillapítót valamint fizikoterápiát. A Chlorelláról sajnos nem találtam orvosi szempontból értékelhető információt.

Megválaszolva: 2013. szeptember 03.

Kérdések és válaszok: Egyéb

Kislány szedhet-e fitoösztrogén...
Baba cipő dilemma
Csuklás oka
Alacsonyabb neutrofil szám kóros?
Székelés utáni viszketés
Pacemakerrel sejtrezonanciás kezelés...