angiotenzinII

Vérnyomás csökkentőként régóta Micardis 40-t szedek, amivel jól vagyok, de az emésztési gyomor és főleg hasmenéses problémáim minden diéta ellenére sem szüntek meg. IBS régóta fennáll. Javulást hozott a glutén és tejcukor mentes diéta, de mégis fennmaradt a hígabb, gyakoribb, sárgás széklet. Szeretnék hasonló, de az emésztő rendszerre és bronchitiszre nem ellenjavalt hasonló vérnyomás csökkentőt szedni. Mit a javaslat?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza vérnyomáscsökkentő témában

Tisztelt Kérdező!

A Micardis ellenjavallatai között nem szerepel légúti betegség, az emésztőszerviek közül pedig az epeút elzáródásos rendellenesség és a súlyos májműködési zavar jelent ellenjavallatot.

Amennyiben mellékhatásra gondol, a legtöbb gyógyszer leírásában ritka, vagy nem gyakori lehetséges mellékhatások között szerepel gasztrointesztinális (pl. hasi fájdalom) vagy légzőszervi (pl. köhögés)

mellékhatás.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2013. március 12., 10:50; Megválaszolva: 2013. március 13., 23:00
Kérdések és válaszok: Egyéb
Alacsony EGFR-epi
Magas konjugált bilirubin
Hasi ultrahang utáni teendők
Combfájdalom
Emelkedett káliumszint