Amlidipin bokaduzzanat

Kedves Doktornő! A magasvérnyomásomra amlodipint szedek. Evvel a gyógyszerrel teljesen beállt a normál értékre a vérnyomásom. Több más gyógyszert is próbált a háziorvosom, de csak ez válik be. Sajnos nagyon csúnyán (piros tarjagosra és fájdalmasra) bedagad a bokám és alsó lábszáram a gyógyszer mellékhatásaként. Szinte állandóan polcolom, de nem segít. Hogyan lehetne kivédeni az amlodipinnek ezt amellékhatását. Köszönettel: Egy nőbeteg

Dr. Molnár Dóra válasza vérnyomáscsökkentő témában

Kedves Kérdező! Egy enyhe vizelethajtó tabletta is csökkentheti a panaszt, illetve a többféle cég által gyártott amlodipinek között is lehet kis különbség, érdemes kipróbálni, hogy melyik gyártmány okoz kevésbé lábdagadást- ezt azonban mindenképpen beszélje meg a családi orvosával! Tisztelettel. Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2012. november 03., 18:41; Megválaszolva: 2012. november 04., 19:24
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
gyógyszer mellékhatás
Az lenne a kérdésem, hogy a Tenox 5 tablettának van -e vízhajtó hatása
Szedhetem -e a vérnyomáscsökkentőt...
Tisztelt Doktor úr! /Doktor nő! 25 éves fiatalember vagyok.Pár napja a háziorvos felírt vérnyomáscsökkentő gyógyszert. (Nebivolol Sandoz 5 mg)...
Tritace 5mg hatása
Tisztelt Doktornő, vérnyomás csökkentésre kaptam a Tritace 5mg-os gyógyszert. Szeretném megkérdezni, hogy a Tritace 5mg mennyi idő múlva kezdi...
Milyen vérnyomáscsökkentőt lehet...
Tisztelt Doktor Úr! 31 éves magas vérnyomásos nő vagyok. Eddig METOPROLOL Z HEXAL 100 mg retard filmtablettából napi 2* 1/2-et és MONOPRIL 10 mg...
Vérnyomáscsökkentő gyógyszer +...
Már a 3. vérnyomáscsökkentőt próbálja ki az orvosom rajtam. A panaszom az mindegyikre, hogy nem csak az erekcióm gyengébb (szinte semmi) , hanem még...