Milyen vérnyomáscsökkentőt lehet szedni terhesség alatt?

Tisztelt Doktor Úr! 31 éves magas vérnyomásos nő vagyok. Eddig METOPROLOL Z HEXAL 100 mg retard filmtablettából napi 2* 1/2-et és MONOPRIL 10 mg tablettából szintén 2* 1/2-et szedtem. Kb. két hete szóltam a háziorvosomnak, hogy kisbabát szeretnénk. Erre ő a következő gyógyszerek szedését javasolta: METOPROLOL Z HEXAL 100 mg retard filmtablettából napi 2* 1/2 CORINFAR 20 mg retard filmtabletta 2*1 DOPEGYT 250 mg tabletta 2*1/2 Ezekkel a gyógyszerekkel a vérnyomásom általában 120/60 és 130/65 között beállt. Az lenne a kérdésem, hogy a Metoprolol nem okoz valamilyen problémát a babának, mert olvastam róla, hogy legkésőbb szülés elött 48-72 órával le kell róla állni? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Alexalak

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza vérnyomáscsökkentő témában

Kedves Kérdező! A metorpololt - az előny és hátrány gondos mérlegelése után - szükség esetén lehet adni a várandós anyának. Rendszeres ultrahang vizsgálat során a baba megfelelő fejlődését nyomon kell követni. A nőgyógyász az Ön és a baba állapotát is figyelembe véve konzultálni fog a kardiológussal, és közösen döntenek a szükséges gyógyszerelésről. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2012. október 03., 10:19; Megválaszolva: 2012. október 03., 22:37
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Amlidipin bokaduzzanat
Kedves Doktornő! A magasvérnyomásomra amlodipint szedek. Evvel a gyógyszerrel teljesen beállt a normál értékre a vérnyomásom. Több más...
Tritace 5mg hatása
Tisztelt Doktornő, vérnyomás csökkentésre kaptam a Tritace 5mg-os gyógyszert. Szeretném megkérdezni, hogy a Tritace 5mg mennyi idő múlva kezdi...
Vérnyomáscsökkentő gyógyszer +...
Már a 3. vérnyomáscsökkentőt próbálja ki az orvosom rajtam. A panaszom az mindegyikre, hogy nem csak az erekcióm gyengébb (szinte semmi) , hanem még...