daganat a pterigopalatinusban..?

Jo napot kivánok! A következö problémával fordulok önökhöz. Egy közeli rokonomnak egy RMN-mágneses rezonacia kivizsgálás során, egy daganatszerü formáciot fedeztek fel a fosa pterigopalatinusban, 2, 5x3 cm jol körülhatárolt formácio, nekrotikus sejtekkel a közepén. A RMN szerint ez lehet daganat vagy tályog. Ezekután felkereste a kolozsvári rákkutato intézetet, itt két biopsziát vettek, az egyiket a palatin felszurásával, a másodikat endoszkoppal orron keresztül. A anatomo-patologiai kivizsgálást két különbözö laborban végezték, mindkettő eredménye negativ. Előre is köszönöm segitségüket. Mi lehet és miképpen lehet kezelni? Köszönettel,

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza daganat, tumor témában

Tisztelt Uram!

A Fossa pterygopalatina nem könnyen megközelíthető terület. Fiatal korban a juvenilis angiofibroma, idősebb korban bármilyen (akár hám, akár ideg, akár kötőszöveti) eredetű tumor is kiindulhat onnan, bár nem gyakori lokalizáció.

Vagy nem tumor, hisz a szövettan negatív, vagy tumor, de nem megfelelő helyről vettek mintát.

Látatlanban ennél többet mondani nem tudok, rhinológiai terület, ilyen centrumot kell keresni, ha pedig tumor igazolódik, akkor sugárkezelés, műtét vagy kemoterápia is szükséges lehet onkológiai centrumban.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. június 19., 13:41; Megválaszolva: 2012. június 20., 14:47
Kérdések és válaszok: Egyéb
Pfizer covid vakcina
Folyamatos Szédülés
Szédülés és magatehetetlenseg
Orvosi vizsgálat
Segítség kérés