• Kiújulhat-e a lágyéksérv?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Körülbelül fél éve műtöttek meg lágyéksérvvel és azóta nem is volt különösebb problémám a hasfalammal, de néha főleg sportolás közben és után, még érzem a helyét. Azt szeretném megtudni, van-e esélye annak, hogy kiújul a sérv ill. milyen tevékenység, vagy lelki-fizikai állapot hatására alakulhatna/alakulhatott ki nálam.

        WEBBeteg szakértő válasza a lágyéksérv témában

        A sérvműtét utáni panaszok pontosabb megítéléséhez szükséges lenne tudni, hogy milyen típusú műtéten esett át. Amennyiben háló behelyezésével történt a műtét, valószínűleg a háló által okozott hegesedés, amit érez. Ez természetes velejárója a műtétnek. A háló és az általa okozott hegesedés erősíti meg a hasfal gyenge részét. Ez legkifejezettebben mozgáskor, sportoláskor érzi. Elsősorban ez okozhatja panaszait és a sérvkiújulás sokkal ritkább.

        A sérv kiújulás első jele a korábbi sérv helyén időnként megjelenő duzzanat. Abban az esetben, ha panasza fokozódna, keresse fel operáló intézetét. A műtét után hat hónappal sem lelki, sem fizikai ok nem vezethet a sérv kiújulásához. Természetesen a fizikai aktivitáson a hétköznapi életben meglévő terhelést értjük.

        Dr. Boros Miklós, sebész


        Dr. Boros Miklós, általános, mellkas- és gyermeksebész
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-03-31 19:03:31; Megválaszolva: 2011. július 27., 17:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: