• vérzsírok

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! 37 éves átlagos testalkatú (182 cm, 93 kg)férfi vagyok. Háziorvosom szűrő jelleggel labor vizsgálatra küldött. A labor leletben emelkedett triglicerid értéket 2.08 mmol/l, normál HDL-koleszterin értéket 1.21 mmol/l, emelkedett koleszterin értéket 7.1 mmol/l értéket írtak le. ALAT-GPT: 67 U/l. Glukóz: 5,4 mmol/l, SGOT:32U/l, Gamma-Gt:44 U/l, Na: 143 mmol/l, Kálium: 4.7 mmol/l, Klorid: 109 mmol/l. Tünetem, panaszom nincs. Azt szeretném kérdezni, hogy véleménye szerint szükséges-e gyógyszeres kezelést kezdeni, vagy elegendő pl. halolaj kapszulával próbálkoznom. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Molnár Dóra válasza a koleszterinszint témában

        Kedves Kérdező, először zsír- és koleszterinszegény étrend, sok zöldségféle, sovány húsok, hal, teljes kiőrlésű gabonából készült étrend, napi legalább fél óra közepes intenzitású mozgás mellett kb. 2 hónap múlva kontrollt javasolnék, ha nincs illetve nem volt más betegsége. A koleszterinszint valóban elég magas, ha ez ilyen lesz ismételten (vagy már korábban is hasonló értéket mértek), akkor indokolt a gyógyszeres kezelés, különösen, ha a családjában előfordult szív és érrendszeri betegség 60 éves kor előtt. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. március 26., 15:43; Megválaszolva: 2019. március 28., 22:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: