Taurin bevitel

Tisztelt Hölgyem/Uram! Olyan kérdéssel szeretnék önökhöz fordulni, hogy szedek fehérjét.Heti 3-4 szer járok edzőterembe mellette futok, kosárlabdázok.Egy adagban (30g) 1500 mg taurin van.Hetente 3-5 adagot fogyasztok.1kg-ot vettem körülbelül 2 hónapigelég. A taurin bevitel megengedett vagy van e valamilyen káros hatása esetleg veszélye? Okozhat-e valamilyen károsodást ez idő alatt? Ha elfogy olyat veszek amiben kevesebb a taurin.

Irinyi-Barta Tünde válasza taurin témában

Kedves Kérdező!

A taurin egy aminosav-származék, amelynek rövid távon energetizáló hatása lehet, javíthatja a memóriát, de hosszú távon veszélyes, így nem ajánlott a fogyasztása. Több országban már be is tiltották a taurint tartalmazó készítményeket. Hosszú távon memória- és idegrendszeri-zavarokat okozhat, emellett koffeinnel együtt fogyasztva kifejezetten megterheli a szivet.

Tisztelettel: Barta Anikó Tünde

 Irinyi-Barta Tünde
Irinyi-Barta Tünde okleveles táplálkozástudományi szakember
Kérdés: 2013. április 14., 18:14; Megválaszolva: 2013. április 16., 18:18
Kérdések és válaszok: Egészséges élet
Laktóz és fruktóz intolerancia...
POTS - Az állapot, amire minden orvos...
Lehetséges cukorbetegség ?
Vérnyomás-problémák
Vérkép elemzése
Tisztelt Cimzett! A csatolt vérképen lévő eltérésekben kérnék segitseget/elemzest! Elorejarolag, annyit tudni kell, hogy a ferjemnek variococle...