Fehérjeport lehet szedni béta blokkolóra?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! A kérdésem az lenne, hogy 3 hónapja elkezdtem 2 év kihagyás után ismét edzeni. EZ a biciklizést és az edzőtermi súlyzós edzést, tornát foglalja magába. 2 évvel ezelőtt egy hirtelen jött pánikbetegség miatt hagytam abba a mozgást, akkor egy kardológiai vizsgálaton kiderült, hogy van egy enyhe mitralis prolapsusom. Erre az orvos akkor felírt egy 10mg-os Betaloc-ot, melyből naponta egy felet szedek (5mg) . Nem érzem magam "szívbeteg" embernek, sőt mióta mozgok kifejezetten jó a közérzetem és az állóképességem is rendkívül jó lett. Az edzést azonban nem csak az egészséges életmód miatt kezdtem el, hanem hízás céljából is. Kb 5 kg szeretnék nyárig felszedni, izomban.Sok edző ajánlott bizonyos fehérjeporokat amik megdobják az edzést és gyorsabb eredményt mutatnak, azonban láttam, hogy mindegyik tartalmaz taurint.Ha jól tudom ez van az energia italokban is és nem tudom, hogy béta-blokkoló mellé szedhetnék-e ilyen jellegű port? Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Molnár Dóra válasza taurin témában

Kedves Kérdező! Lehet, hogy a kis dózis béta-blokkoló elhagyható az új életmód mellett. Beszélje meg ezt a kezelőorvossal. Kis adagban a taurin nem okoz bajt, de az egészséges kiegyensúlyozott étrend a legfontosabb, mivel a túlzott fehérjebevitel megterhelheti a vesét. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2014. január 06., 16:09; Megválaszolva: 2014. január 07., 19:39
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Kihagyó szívverés
Lábszárfekély.
Vérnyomás értéke
Elektrofiziológiai vizsgálat
Szívkatéter