hizni akarok

tisztelt doktor úr/nő olyan problémám van hogy 1 éve szenvedek a hizással már rég ota 45 kg vagyok de viszont nagyon sokat eszek kérdésem az lenne hogy van e erre valamilyen gyogyszer amitól legalább 5-10 kg hiznák köszönöm

Dr. Földi Ildikó válasza testsúly növelés témában

Kedves Kérdező! Arról nem ír, van-e valamilyen betegsége, volt-e már ilyen irányú kivizsgálás? Először néhány alapvető kórképet kellene kizárni, amik gyakran okoznak testsúlyproblémát (pl. lisztérzékenység, gyulladásos bélbetegségek, pajzsmirigy túlműködés stb) Javaslom, keresse fel háziorvosát vagy gasztroenterológia szakrendelést. Ha minden eredmény negatív, érdemes dietetikussal is konzultálnia, hogyan állítsa össze az étrendjét, illetve esetleg pszichológussal, ha netán pszichés problémák állnának a háttérben. Kifejezetten "hízlaló" gyógyszer nincs, sok gyógyszernek a mellékhatása a testsúlynövekedés, de ez általában vagy az étvágy fokozásán, vagy a test víztartalmának növelésén keresztül valósul meg.

Kérdés: 2012. október 05., 12:51; Megválaszolva: 2012. október 10., 00:08
Kérdések és válaszok: Egészséges élet
Hogy érjem el a normális testsúlyt?...
Üdv! Én sajnos elég vékony alkat vagyok és ezért szeretném megkérdezni, hogyan tudnám elérni a normális testsúlyt. Most alig vagyok 60 kg sokszor...
Laktóz és fruktóz intolerancia...
POTS - Az állapot, amire minden orvos...
Lehetséges cukorbetegség ?
Vérnyomás-problémák